2023.09.14.TomiSpark

Fontos újításokkal gazdagodott a Paint

A legkomolyabb munkákra aligha fogjuk be a Microsoft mindenki által jól ismert képszerkesztőjét, ám hamarosan egy olyan feladatot már elvégezhetünk vele, amihez eddig magasabb szintű programokra volt szükség.

Úgy tűnik a Microsoft komolyan gondolta a Paint fejlesztését, mivel nyár végén kiderült, hogy ez az alkalmazás is támogatni fogja a sötét módot, ami lássuk be, kifejezetten hasznos tud lenni. Alapértelmezetten továbbra is a fehér háttér jelenik meg, a beállítások között azonban könnyedén átállíthatjuk ezt a sötétebb felületre, ami az esti órákban mindenképp kellemesebb a szemnek.

Ezen túl is hoztak azonban újítást a Paintba, a The Verge cikke szerint. A programban ugyanis a képek hátterének eltávolítására is lehetőségünk nyílik a közeljövőben. Ez azért nagy dolog, mert ilyesmihez általában az olyan programokat kellett használni, mint például a Photoshop, az Adobe Express, esetleg a Canva.

Fotók: Microsoft

A Paint használatához ráadásul nem kell nagy tudás, könnyű megtanulni, így ennek alighanem sokan örülni fognak. A sötét mód már most is elérhető, a háttér eltávolító viszont még tesztelés alatt áll. Ezt a későbbiek során az eszköztár bal oldalán érhetjük el a Remove Background, vagyis a Háttér Eltávolítása gomb segítségével. Ez a teljes hátteret leválasztja automatikusan, de természetesen arra is lesz lehetőség, hogy manuálisan csak részleteket vágjunk ki onnan.

A hírek alapján ez a funkció a Windows Insider programjában már elérhető a tesztelőknek, de jó eséllyel ezzel együtt egy olyan képgenerátor is debütálhat a Windows 11-en, amely szöveges parancsok alapján gyártaná le a tartalmat.

Nemrégiben a Tesztfázison is kipróbáltunk egy ilyen programot, az erről készült cikk pedig ide kattintva érhető el.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram