2023.09.14.TomiSpark

Fontos újításokkal gazdagodott a Paint

A legkomolyabb munkákra aligha fogjuk be a Microsoft mindenki által jól ismert képszerkesztőjét, ám hamarosan egy olyan feladatot már elvégezhetünk vele, amihez eddig magasabb szintű programokra volt szükség.

Úgy tűnik a Microsoft komolyan gondolta a Paint fejlesztését, mivel nyár végén kiderült, hogy ez az alkalmazás is támogatni fogja a sötét módot, ami lássuk be, kifejezetten hasznos tud lenni. Alapértelmezetten továbbra is a fehér háttér jelenik meg, a beállítások között azonban könnyedén átállíthatjuk ezt a sötétebb felületre, ami az esti órákban mindenképp kellemesebb a szemnek.

Ezen túl is hoztak azonban újítást a Paintba, a The Verge cikke szerint. A programban ugyanis a képek hátterének eltávolítására is lehetőségünk nyílik a közeljövőben. Ez azért nagy dolog, mert ilyesmihez általában az olyan programokat kellett használni, mint például a Photoshop, az Adobe Express, esetleg a Canva.

Fotók: Microsoft

A Paint használatához ráadásul nem kell nagy tudás, könnyű megtanulni, így ennek alighanem sokan örülni fognak. A sötét mód már most is elérhető, a háttér eltávolító viszont még tesztelés alatt áll. Ezt a későbbiek során az eszköztár bal oldalán érhetjük el a Remove Background, vagyis a Háttér Eltávolítása gomb segítségével. Ez a teljes hátteret leválasztja automatikusan, de természetesen arra is lesz lehetőség, hogy manuálisan csak részleteket vágjunk ki onnan.

A hírek alapján ez a funkció a Windows Insider programjában már elérhető a tesztelőknek, de jó eséllyel ezzel együtt egy olyan képgenerátor is debütálhat a Windows 11-en, amely szöveges parancsok alapján gyártaná le a tartalmat.

Nemrégiben a Tesztfázison is kipróbáltunk egy ilyen programot, az erről készült cikk pedig ide kattintva érhető el.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram