2023.07.17.TomiSpark

Már magyarul is tud az Adobe mesterséges intelligenciája

A képek szerkesztésére alkalmas Firefly folyamatosan fejlődik, hamarosan pedig a Photoshopba is bekerülhet. A képgenerátor mostantól már 100 különböző nyelven fogadja a parancsokat, így például magyarul is, aminek vélhetőleg itthon is sokan örülni fognak.

A Firefly nevű mesterséges intelligencián alapuló képgenerátorát még idén márciusban jelentette be az Adobe, amely azóta csupa pozitív hírrel szolgált újdonságáról. A cég májusban bejelentette, hogy az idei év második felében a Photoshopba is bekerül az új eszköz, ami azért nem volt egy túl meglepő dolog.

Elvégre mai napig a Photoshop az egyik legnépszerűbb és legismertebb termékük, a napokban viszont egy ennél is örömtelibb dologról számoltak be. A Firelfy ugyanis már 100 nyelven képes parancsokat fogadni, köztük magyarul is, ugyanakkor a felhasználói felületet tekintve még lesz munkájuk, ott 20 különböző nyelv választható jelenleg.

A gHacks szerint a tavaszi indulás óta egyébként kifejezetten nagy igény mutatkozott a Firefly tudására, hiszen mostanáig már 1 milliárdnál is több képet generáltak a segítségével, ráadásul csak olyan képeket használtak fel ezekhez, amelyek mind jogtiszták.

Az eszköz alapvetően olyan dolgokra használható, mint az egyes tárgyak vagy épületek kicserélése egy képen, vagy éppen az évszakok megváltoztatása szöveges parancsok alapján, de különböző stílusokat és textúrákat alkalmazhatunk szavakra vagy kifejezésekre egyaránt. A Firely akár 3D-modellekből is képes képeket generálni, a képméretek is egyetlen kattintással módosíthatók, ahogyan a vektorgrafikákból készített színvariációk sem okoznak gondot.

Fotók: Adobe

A béta használatához mindösszesen egy regisztrációra van szükség ide kattintva, utána pedig már indulhat is a képek szerkesztése. Mi is kipróbáltuk, a webes verzió pedig tényleg gyorsan reagált a magyar nyelvű parancsokra, mindössze 10-15 másodpercet kellett várnunk, cserébe viszont négy különböző variánst is kaptunk. Ezeken akár tovább is szerkeszthettünk a színeket, a fényeket, a kompozíciókat, de akár a stílusokat is váltogathattuk.

A tapasztalatunk egyébként azt mutatja, hogy még van hová fejlődni, mivel addig a pontig, amíg általánosabb dolgokat kértünk tőle, mindent nagyszerűen megcsinált, ám a bonyolultabb témáknál vagy valódi létező helyszínek és tárgyak esetében néha elég kétes volt az eredmény. Fontos persze, hogy minél részletesebben adunk instrukciókat, annál jobb képeket kapunk, ám mindezektől függetlenül kifejezetten biztató a dolog, miközben amellett sem mehetünk el szó nélkül, hogy a használata továbbra is ingyenes.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram