2023.02.23.TomiSpark

Így fut el a Doom egy darab Legón

Az alábbi megoldás eléggé hasonlít arra a karácsonyfadíszre, amit még decemberben mutattunk be, de ez is elég izgalmasnak mondható. Ezúttal egy Legóból sikerült miniatűr játékkonzolt varázsolni.

Bár a Lego Computer Brick készlet önmagában semmilyen működő számítógépet nem rejt, tavaly bejárta a világsajtót az a különleges alkotás, mely egy lelkes rajongónak hála életképessé tette a játékot. Ehhez az építőelemeket újraalkotta 3D-nyomtatás segítségével, továbbá egy pici OLED-kijelzőt és egy mikrokontrollert használt fel.

Most ezt sikerült továbbgondolnia James Brownnak, aki az új-zélandi Weta Workshop grafikusmérnökeként dolgozik.

A szakember tehetségét kihasználva tovább gyarapította azon eszközök számát, amin a legendás Doom nevű játék képes elfutni. A legújabb Lego számítógépet ráadásul elég látványos módon sikerült továbbfejlesztenie, mivel már annak már nincs szüksége vezetékekre a működéshez, továbbá beépített gyorsulásmérővel is rendelkezik, amit az alsó elembe építettek bele.

Utóbbinak köszönhetően úgy játszhatunk a játékkal, hogy egyszerűen megdöntjük a Legót valamelyik irányba, miközben a tetején lévő apró gombokkal ajtókat nyitunk, és elsütjük a fegyvert. Brown alkotásait és ennek a projektnek a folyamatát érdemes megtekinteni a YouTube-csatornáján, ezt pedig csak ajánlani tudjuk.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram