2022.12.12.TomiSpark

Legendás játék fut ezen a karácsonyfadíszen

A fenyőfára való díszeknek rengeteg fajtája létezik, az alábbi darabon pedig a Doom nevű lövöldözős játék fut, miközben küllemre egy retro asztali számítógépre emlékeztet.

Amikor már feldobnád a fát, mert meguntad a hagyományos díszeket és a tipikus karácsonyi hangulatot, továbbá rajongsz a régi típusú számítógépes játékokért, akkor van egy jó hírünk. A Gizmodo beszámolója szerint bárki számára elérhetők azok a 3D nyomtatóval készült karácsonyfadíszek, melyeken valóban elfut a Doom, így nem csak nézegetni lehet.

A GitHub oldalát felkeresve lehet hozzájutni, a díszben pedig az ESP32 dolgozik, és olyannyira működőképes, hogy Bluetooth-vezérlőhöz is csatlakoztathatjuk, viszont sajnos csak egyjátékos mód lehetséges, így muszáj lesz osztozkodni rajta.

A portál információ alapján a PC-re emlékeztető termék az 80-as évek IBM gépeinek a mintájára készült, a szóban forgó játékot viszont eredetileg 1993 végén adták ki először. A Doom egyike volt az első belső nézetű játékoknak a maga kategóriájában, így úttörőnek számított, főként a maga korában kiválónak számító grafikája miatt.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram