2022.07.13.TomiSpark

Hivatalosan is megjelent a Nothing Phone

Az előzetes információknak megfelelően július 12-én érkezett meg a Nothing első okostelefonja, mely különleges dizájnjának köszönhetően hamar felkeltette az emberek figyelmét. A készülék Magyarországon is elérhető lesz.

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, Carl Pei cége úgy döntött, megpróbálkozik saját mobilt gyártani, erről pedig durván egy hónapja számoltak be. Akkor néhány alap dolgot már elárultak a telefonról, de a lényegesebbeket igyekeztek elrejteni a kíváncsiskodók előtt.

A legnagyobb vonzerő az volt, hogy átlátszó telefonként hivatkoztak rá, így ennek megfelelően nagy figyelem irányult a tegnapi bemutatóra. A Nothing Phone végül egy 6,55 hüvelykes, Full HD+ felbontással, és AMOLED panellel rendelkező kijelzővel jelent meg, ami 120 Hz-es üzemre képes, és 1200 nites fényerőt tud a The Verge hírei szerint.

A készülék Gorilla Glass 5 védelmet is kapott, és az Android 12 fut rajta. Utóbbihoz annyit mindenképp érdemes hozzátenni, hogy a cég igyekezett kiemelni a folyamatos frissítéseket, vagyis elég sokáig kaphatnak majd szoftvertámogatást a felhasználók. A biztonsági javítások négy évig biztosan érkeznek majd, legalább kéthavi rendszerességgel, de mással is igyekeztek lenyűgözni a leendő vásárlókat.

A hátlapon található átlátszó dizájn mellé a szoftveres részen is próbáltak egyedit alkotni, ezért a telefon az előre telepített haszontalan alkalmazásoktól abszolút mentes lesz. Haladván a korral lesz benne NFT támogatás is, az egyes alkotásokat pedig könnyen a főképernyőre helyezhetjük majd, de szintén támogatva lesz a Nothing saját gyártású fülhallgatója, és ugyanez a helyzet a Tesla autóival is.

Ami a kamerákat illeti, előre egy maximum 1080p felbontású videók megörökítésére képes 16 megapixeles, hátulra pedig két jóval erősebb 50 megapixeles kamera került. Utóbbiak közül a főkamera optikai stabilizátoros lencserendszert kapott, míg a másik egység ultra-széles látószögű. Ami érdekesség, hogy előbbi alapját a Sony, utóbbiét pedig a Samsung érzékelője adja, de mindkettővel lehetőség lesz a 4K Ultra HD videók készítésére.

Fotók: Nothing

A tárhelyet tekintve a 128 és 256 GB-os készülékekből lehet majd válogatni, a RAM pedig 8 vagy 12 GB lehet, de érdemes szót ejteni arról is, hogy a telefonban a Qualcomm Snapdragon 778G+ lapkája dolgozik majd. Ahogyan az várható volt az 5G támogatás is meglesz, de 4G LTE, Wi-Fi 6, és egy Bluetooth 5.2 modul is helyet kapott, ahogyan a Dual-SIM kialakítás, továbbá egy NFC chip is.

Bár ezek mind jól hangzanak a legtöbben valószínűleg az egyedi hátlapra kíváncsiak. Ez a kijelzőhöz hasonlóan Gorilla Glass 5 védelmet kapott, ezen a részen pedig az újrahasznosításra is nagy hangsúlyt fektettek. A műanyagok 50%-ban, míg az alumínium teljes egészében így készült. A hátulsó rész egyébként rengeteg LED panellel van ellátva, ami például a töltöttséget is jelzi, de még számtalan módon kalibrálni lehet majd, és az erre vonatkozó lehetőségek akár bővülhetnek is a jövőben.

A mobilon lesz ujjlenyomat-olvasó, de akár arra is lehetőség lesz, hogy más kütyüket töltsünk vele. A Nothing Phone 4500 milliamperórás akkumulátorát 33 wattal lehet majd tölteni, vezeték nélkül pedig 15 watt lesz a legnagyobb teljesítmény. Ehhez fontos hozzátenni, hogy az ezekhez való egységeket külön kellesz megvásárolni, követve a mai trendeket, ráadásul nem is lesz olcsó, mivel 35 euróba kerül majd a 45 wattos adapter.

Aki szeretné megvásárolni, annak július 21-től lesz erre lehetősége, a 8 RAM-os, és 128 GB-s kivitelt 470 euróért adják, a 8/256-os 500 euróért lesz elérhető, 12/256-os verziót pedig 550 euróért kínálják majd.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram