2023.08.10.TomiSpark

Hamarosan engedélyt kérhet tőlünk a Facebook

A Meta is hasonló helyzetbe került, mint a TikTok. A személyre szabott reklámok megjelenítéséhez ugyanis a felhasználók hozzájárulására is szükségük lesz, ha szeretnének megfelelni az EU-ban alkalmazott irányelveknek.

Ahogyan arról néhány napja már beszámoltunk, a TikTok alapvető változtatásokat eszközöl annak érdekében, hogy megfeleljen a Európai Unió digitális szolgáltatásokról szóló törvényének (DSA). A ByteDance égisze alá tartozó platform azonban csak az egyike annak a 19-nek, amellyel problémák merültek fel.

A Meta tulajdonában lévő Facebook és az Instagram szintén aggályos volt a személyre szabott hirdetések miatt. A Guardian cikke szerint a cég eddig azzal érvelt, hogy jogos érdekük fűződik a felhasználók adatainak felhasználásához ebben a tekintetben, ezt azonban most megváltoztatták. A lap beszámolója alapján a Meta egy blogbejegyzésben közölte, hogy az Európai Unió, az Európai Gazdasági Térség és Svájc területén a felhasználók maguk dönthetnek az adatok felhasználásával és gyűjtésével kapcsolatban.

Erről hamarosan minden felhasználó értesítést kap az említett közösségi oldalakon, illetőleg engedélyt kérnek tőlük a személyre szabott hirdetésekre vonatkozólag. A hírek szerint erre akár már a következő hetekben sor kerülhet.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram