2023.08.07.TomiSpark

Alapvető változást eszközöl a TikTok Európában

Van egy jó hírünk azoknak, akik nem kedvelték a közösségi platform személyre szabott algoritmusát, mivel a ByteDance vállalatához tartozó alkalmazásában ezt a funkciót könnyedén kikapcsolhatják az európai felhasználók.

A TikTok alapvetően arra törekszik, hogy kiismerje az ízlésünket, ezáltal pedig nekünk tetsző posztokat dobáljon fel az alkalmazás használatakor a Neked és az Élő feedekben. Ez azonban sokakat el is riasztott, ráadásul az Európai Unió digitális szolgáltatásokról szóló törvénye (DSA) azt is kimondja, hogy a személyre szabott tartalmakról maguknak a felhasználóknak kell döntenie.

A The Verge nevű portál szerint éppen ezért hoztak egy olyan döntést, hogy az európai felhasználók kikapcsolhatják a személyre szabást, így azonban kissé a TikTok is átalakul. A felület a szokványos marad, ugyanakkor a nekünk szóló tartalmak helyett már a legnépszerűbbekkel találkozhatunk, míg a Követés, valamint az Ismerősök feedek alatt időrendi sorrendben jönnek szembe a videók.

Erről a TikTok hivatalos közleményt is kiadott, ahol jelezték, igyekeznek az augusztus 28-ra kitűzött határidőig teljesíteni a rájuk is vonatkozó kötelezettségeket, a cég ugyanis egyike annak a 19-nek, amelynek változtatnia kellett a DSA miatt. A listán olyan platformok is szerepelnek, mint a nemrég X-nek elnevezett Twitter, a YouTube vagy éppen az Instagram.

A közlemény alapján egyébként további módosítás lesz még a közeljövőben, hogy a 13 és 17 év közötti európai felhasználók nem kapnak majd automatikusan célzott, az aktivitásra alapuló hirdetéseket, de a illegális tartalom bejelentésének is egy új és egyszerűbb módját kínálják majd. Akik oda nem illő tartalmakkal szembesülnek, azok a jelentéshez egy általános listából választhatnak, ahol többek között olyan opciók jelennek meg, mint a gyűlöletbeszéd, a zaklatás és a pénzügyi bűncselekmények, ezek megértéséhez pedig útmutatót fognak készíteni.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram