2023.03.30.TomiSpark

Hamarosan a tévén is megjelenhetnek a Netflix játékai

Egy rejtett kód alapján sokan gondolják úgy, hogy a streaming szolgáltató játékai a tévés applikációban is helyet kaphatnak, de ami ennél is izgalmasabb, hogy akár a telefonjainkról is irányíthatjuk majd ezeket.

A Netflix vélhetően elkezdhette a tévés játékok tesztelését egy alkalmazáson belüli kód alapján, amelyet Steve Moser fejlesztő osztott meg a Bloomberggel. Moser állítólag olyan rejtett kódot talált, amely a tévén is megjelnített címekre utal.

Az alkalmazás egyik kódsorában ugyanis a következő mondatokat lehetett felfedezni: „A tévében játszott játékhoz kontrollerre van szükség. Szeretné ezt a telefont játékvezérlőként használni?” – írták a Bloomberg cikke szerint.

Moser korábban arra is talált utalásokat, hogy a szolgáltatás majdani, reklámokkal támogatott csomagja nem biztos, hogy offline megtekintéssel is jár, később aztán kiderült, hogy igaza lett, így többen is hitelesnek gondolják az információit.

A Netflix még 2021-ben indította el játékos szolgáltatását, amihez az Apple és a Google által meghatározott szabályok miatt a mobilfelhasználóknak az App Store vagy pedig a Google Play áruházaiból kell letölteniük az egyes játékokat, ezek viszont meglévő előfizetéssel már a streaming óriás alkalmazásából is elindíthatók.

Ezen változtatnának annyival, hogy a jövőben akár a felhő alapú játékokra is áttérhetnek, amiről néhány napja itt a Tesztfázison is írtunk. Ami viszont biztos, hogy jelenleg a Netflix tévés alkalmazásból a játékok feltűnően hiányoznak.

Azt még nem tudni, hogy a vállalat hogyan kívánja megvalósítani a játékokat a tévékészülékeken, és hogy a felhasználóknak is le kell-e majd tölteniük azokat, de vélhetően ezt is megtudjuk majd hamarosan.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram