2023.05.17.TomiSpark

Ha nem figyelünk, könnyedén törölhetik a Gmail-fiókunkat

Fontos változás lép életbe a Google szabályzatát illetően, ami rengeteg inaktív fiók törléséhez vezethet. Mutatjuk a részleteket!

Egyetlen Google-fiókkal igénybe vehetjük a keresőóriás szolgáltatásait, így például a Gmail, esetleg a YouTube is ezek közé tartozik, ami nagy könnyebbség, ám ha hosszú ideje nem használtuk már az adott profilt, akkor az hamarosan törlésre kerülhet.

Ennek oka, hogy a Google módosított az inaktivitásra vonatkozó irányelvein, mégpedig a biztonságra hivatkozva. A cég szerint sokan észre sem veszik, ha a rosszakarók betörnek a fiókjukba és adatokat lopnak el, de sajnos a más nevével való visszaélés is gyakorinak mondható.

Hogy ezt megakadályozzák, a Google-nél úgy határoztak, törölni fogják azokat a fiókokat, amelyeket már jó ideje nem használtak, ám aggodalomra semmi ok, hiszen ehhez megszabtak egy pontos limitet. Ennek értelmében a két évnél hosszabb ideje nem használt fiókok esetében lesz meg a joguk arra, hogy töröljék azokat.

Ez annyit tesz, hogy ebben az esetben a Gmail-en, a YouTube-on, a Google Fotók, a naptár valamint a Google Drive nevű szolgáltatás esetében is törlik a tartalmakat, az adatokat, ha már két éve nem léptünk be az email címünkkel és jelszavunkkal, habár utóbbihoz tegyük hozzá, hogy a cégnél már a jelszómentességre is megvan a lehetőség.

A Google egyébként közleményében megígérte, hogy nem fogják szó nélkül törölni a fiókokat. A szóban forgó lépés előtt időben, többször is értesíteni fogják a tulajdonosokat a korábban megadott elérhetőségeken, igaz ehhez figyelni kell az értesítésekre.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram