2023.04.26.TomiSpark

Ha kiegészítő kell, csomagban vedd - GoPro 50in1 teszt

Aki akciókamerával akar dolgozni, annak nem árt tudni, hogy előbb vagy utóbb szüksége lehet bizonyos eszközökre a minőségi felvételek, na meg persze a kényelme érdekében. Ezeket akár egy pakkban is megkaphatjuk, különböző variációkban, mi pedig kipróbáltunk egy elérhető áru változatot.

Az akciókamerák nagyon hasznosak tudnak lenni. Ha éppen utazunk és gyors, de jó minőségű videókat akarunk készíteni tevékenységeinkről, esetleg sportolás közben rögzítenénk a dolgokat, akkor érdemes beruházni egy ilyen eszközre.

Aki jártas ebben a témában az pontosan tudja, hogy ma már egészen széles a termékpaletta ebben a kategóriában, ugyanakkor a többségnek még mindig a GoPro az első gondolata. Persze vannak, akik az olcsóbb megoldást választják, ilyenkor akár az a Sjcam is szóba jöhet, amellyel szintén kompatibilisek voltak a táskában található apróságok, de még az ezeknél is kedvezőbb áru, gyakorlatilag márkátlan variánsokkal is, mivel méretben és kialakításban nagyon hasonló dolgokról van szó.

Amennyiben valaki beszerzett már egyet ezek közül, az eszközében rejlő lehetőségeket pedig szeretné rendesen kihasználni, akkor ajánlott hozzá néhány kiegészítőt is megvásárolni, ami különböző életszituációkban lehet majd a felhasználó segítségére.

Ennél a pontnál egyébként három választásunk van jelenleg. Az egyik, hogy megpróbálunk egy adott fajta felhasználási módhoz vásárolni kiegészítőket, a másik, hogy egyesével vásárolunk meg mindent, amire éppen aktuálisan szükségünk van, a harmadik pedig az, hogy nézünk egy univerzális csomagot, ami még a költségeinket is visszaszoríthatja.

Ilyen például az a csomag is, amit a Stúdió Eszközök áruháza küldött el számunkra. A termékek egy fekete táskában érkeztek meg hozzánk, amely annak ellenére, hogy a készlet 50 darabos, egészen könnyűnek volt mondható, bontatlan állapotában mindössze 1,08 kilogrammot nyomott.

A táska anyaga kellemes tapintású, a cipzár kihúzása után viszont tapasztalhatunk majd némi kellemetlenséget, mivel a belül lévő dolgok elég könnyen széthullottak már az első felbontáskor. Látszott, hogy a puha szivacsos részek egyedi alakra vannak gyártva, vagyis a kamerának, de még az apróbb dolgoknak is kialakítottak némi helyet, a kicsomagoláskor viszont ez kissé meglepő volt, amikor még a készlet darabjait is zacskó borította.

Később a használat során rájöttünk, hogy egyébként is elég sokat kell legózni, ha precízen akarjuk tárolni az alkatrészeket, mivel a másik oldalt mindössze egy nagyobb méretű hálós részbe tudjuk elrejteni ezeket, szóval néha nem árt szelektálni a kényelem érdekében. Itt egyébként fontos megjegyezni, hogy az említett szivacsdarab zacskó nélkül egészen szépen tartotta a különböző elemeket, de ha nincs rá szükségünk, könnyen kiemelhetjük. Ezzel plusz helyet csinálhatunk, de akár cserélhetjük majd egy másik darabra is, ha szükséges lenne.

Maga a hordozó táska tehát abszolút nem lett túlbonyolítva, de lényeg amúgy sem ez volt, hanem a tartalma.

Belül ugyanis megtalálható volt jó néhány hasznos dolog, ami egy ilyen alapkészletben kellhet. Volt benne tapadókorong, öntapadós rögzítő, lebegő markolat (vagy vízi úszó, ha úgy jobban tetszik), monopod markolat, 360 fokban forgatható tálca, kötél, biztosító pánt, csuklópánt, mellkaspánt, rögzítőkből az alap, a lapos, az ívelt, a tripodos, a kerékpárra való, a sisakra való, illetőleg a hozzátartozó kar. Ezen túl találtunk még benne páramentesítőket, egy menő zsákot, egy csavart, ahhoz csavarkulcsot, egy vagány mini tripodot, felületi J-Hook csatot, meg a switch támogatókat.

Ez így felsorolva menőnek tűnik, de ennél akár részletesebb és nagyobb pakkokat is vásárolhatunk, mivel létezik ennek a 67 az 1-ben, továbbá a 118 az 1-ben változata is. Mi végül a kisebbet kaptuk meg tesztelésre, ettől függetlenül jól éreztük magunkat közben, ahogy egyesével próbálgattuk a kicsomagolt kiegészítőket. A csavarok stabilnak bizonyultak, az öntapadós rögzítő az autó szélvédőjén is masszívan a helyén maradt, de a fejre és mellkasra rögzíthető pántokban is kellemesen csalódtunk. Ezek egészen puhák és kényelmesek voltak, de a csomaghoz adott zsák is jó szolgálatot tett.

Bár csak rövid ideig tudtuk kipróbálni és nem is éppen ideális környezetben, a vízben a lebegőmarkolat is jól tette a dolgát, a mini tripodra pedig kevés rosszat tudunk mondani. Utóbbiban a negatívum, hogy a talpaként szolgáló műanyag nem minden felületen volt igazán ideális. Érdesebb felületű betonon, vagy sziklás részen például egészen jó volt, de mondjuk egy sima íróasztalon kissé szenvedős volt beállítani.

A fém nyéllel rendelkező monopodot például már jobban szerettük, de csak hogy ne ragozzuk túl, összességében még a hibákkal együtt is azt lehet mondani, hogy az árához mérten egy korrekt csomagot kapunk, amit biztosan hasznosítani tud majd aki megveszi.

Megtetszett? Vásárold meg!
Webshop felkeresése
7
/10
Ár/érték
Összegzés

Valószínűleg kapnánk ennél erősebb eszközöket is, de a csomag összetettségét tekintve ez a pakk kiváló döntés lehet azoknak, akik nemrég csöppentek bele az akciókamerák világába, vagy olyan embereknek, akik költséghatékonyan akarnak beszerezni több apróbb kiegészítőt munkájukhoz, hobbijukhoz. Ez amiatt is igaz, mert többféle variáció létezik belőle.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram