2022.07.11.TomiSpark

Elon Musk mégsem veszi meg a Twittert

Habár úgy tűnt, komoly tervei vannak a népszerű közösségi oldallal, a Tesla vezére hivatalosan is bejelentette, hogy eláll az üzlettől. Az üzletember szerint félrevezették, a vállalat pedig perelni akar, így érdekes fordulatot vehet az ügy.

Már önmagában az is elég nagy port kavart, amikor kiderült, hogy Elon Musk a birtokában akarja tudni a Twittert, melyen előszeretettel nyilvánított véleményt az elmúlt években, április végén pedig bejelentették, hogy összességében 44 milliárd dollárért cserél majd gazdát a közösségi site.

A történet eddig még kerek is lehetne, ám a napokban megváltoztak a dolgok, Musk pedig kijelentette, hogy már nem kell neki a Twitter, mivel szerinte megvezették őt a jelenlegi tulajdonosok, akik biztosították őt, és támogatóit arról, hogy a hamis fiókok aránya 5% alatt van.

A hírek szerint kiderült, hogy mindez nem igaz, ami Musknak sem nyerhette el a tetszését, de fontos hozzátenni, hogy a vásárláshoz szükséges összeget nem egyedül állította volna elő. Ebben a vállalkozásában többen is a segítségére lettek volna, most azonban a The Verge, az Euronews, és minden nagyobb hírforrás tényként közli, hogy az üzlet meghiúsul.

A legfrissebb információk alapján az 51 éves üzletember benyújtotta az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez (SEC) azokat a dokumentumokat, melyekkel hivatalosan is megszakítható a felvásárlás ügymenete. Az indoklás szerint a Twitter több szabályt is megsértett, és valótlanságokat állított a tárgyalások során.

A probléma ezzel csak annyi, hogy a Twitter részéről valószínűleg a bíróságra vihetik az ügyet, ha nem történik változás, de ennek még több kimenetele is lehet. Előfordulhat, hogy Musk ezzel azt akarja elérni, hogy a szerződésszegés miatt számára kedvező feltételekkel távozhasson, de még az sem elképzelhetetlen, hogy a történtek ellenére sikerül megegyezniük a feleknek és más áron ugyan, de nyélbe ütik az üzletet.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram