2023.03.28.TomiSpark

Elindult az Apple klasszikus zenei szolgáltatása

Az Apple Music Classical világszerte elérhetővé vált. A streaming szolgáltatás ötmilliónál is több számot kínál.

Ahogyan arról már tavaly beszámoltunk itt a Tesztfázison, az almás cég régóta dolgozik egy klasszikus zenei streamingen. Erre több apró jel is utalt, a legnagyobb talán az volt, hogy felvásárolták a Primephonic nevű szolgáltatást, ami szintén klasszikus darabokra épült.

A cég állítólag már az előző esztendőben szerette volna elérhetővé tenni az újdonságot, de végül a későbbi megjelenés mellett döntöttek, ami március 28-ra esett. Ezen a napon tehát globálisan mindenkinél megjelent az Apple Music Classical, ami jelenleg az iOS 15.4-et, vagy ennél újabb iOS-t futtató telefonokon érhető el, de azoknak sem kell csüggedni, akik Androidot használnak, mert a tervek szerint oda is jön majd egy verzió.

A cég közleménye szerint az appot direkt a klasszikus zenék összetettebb adatstruktúrájához tervezték, hogy az egyes művek sokkal könnyebben kikereshetők legyenek még azoknak is, akik esetleg nem jártasak ezen a területen. A darabok címei jóval hosszabbak, így erre is gondoltak, akárcsak arra, hogy a különböző témákra, ópuszokra sokkal könnyebb lesz keresni, köszönhetően annak, hogy az Apple Music alapjaira építkeztek, de a klasszikus művekre optimalizálva a dolgot.

A klasszikus zene szerelmesei a zeneszerzők életrajzait, a legfontosabb művek leírásait, és a mélyreható útmutatókat is megtalálják, de szintén kiváló hír, hogy szinte mindegyik tételt 192 kHz / 24 bit veszteségmentes formátumban lehet majd streamelni, néhány ezer felvételt pedig az Apple térhatású rendszerében is leképezhetünk.

Ami azonban rossz hír, hogy azok, akik Apple Music Voice Plan előfizetők, nem használhatják a klasszikus szolgáltatást, a letöltések sem elérhetők egyelőre, ahogyan az iPad-változat is hiánycikk még. Vannak tehát hiányosságok, de idővel nyilván fejlődni fog a dolog, így alighanem ezen is változtatnak majd a háttérben dolgozó szakemberek, akik pedig imádják a klasszikus zenét, azok vélhetően itt sem csalódnak majd.

Amennyiben pedig valaki kipróbálta az Apple Music Classicalt, akkor bátran írja meg róla véleményét kommentben itt a cikk alatt, de megújult Facebook-oldalunkon is szívesen várjuk a visszajelzéseket róla!

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram