2022.06.06.TomiSpark

Egy újabb lépés történt a jelszómentes jövő érdekében

Bár ez elég furán hangzik, az egyik legnépszerűbb jelszókezelő app esetében már nem kötelező a jelszavakra támaszkodnunk. A LastPass esetében már van más mód is arra, hogy biztonságosan férjünk hozzá az egyes profilokhoz.

A jelszavak ideje még nem járt le, de egyre több dolog utal arra, hogy hamarosan más módokon védhetjük majd meg fiókjainkat. Erre vonatkozóan nemrégiben az Apple, a Google, és a Microsoft fogott össze, hogy ezzel is segítsék a jelszó nélküli bejelentkezések szélesebb körű elterjedését.

Ezúttal egy újabb ismert cég tett fontos lépést, a LastPass ugyanis a világ első olyan jelszókezelője lett, mely új alternatívát kínál a felhasználói számára. Ezt az ingyenes online szolgáltatást biztosító cég állítja magáról, de az Engadget is megerősítette, mely további dolgokat árult el a pár napja megjelenő lehetőséggel kapcsolatban.

Mostantól ha valaki használja az appot, akkor a LastPass Authenticator mobilalkalmazáson keresztül adhat engedélyt ahhoz, hogy a fő jelszó megadása nélkül frissíthesse fiókadatait a weben. A megközelítés a FIDO-kompatibilis jelszómentes technológiára támaszkodik.

A funkció a személyes és az üzleti felhasználók számára egyaránt elérhető lesz, de a LastPass a jövőben az Authenticator alkalmazáson túli lehetőségeket is ígért, így pedig a biometrikus szkennelés vagy hardveres biztonsági kulcsok sem lesznek idegen fogalmak.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram