2023.09.13.TomiSpark

Egy nagyszerű alternatíva – Spigen TMS24 CD slot autós telefontartó

Az autós telefontartókra továbbra is óriási igény mutatkozik, ezek között pedig olyan különlegességekre is rábukkanhatunk, mint alábbi teszttermékünk, amelynél a gyártó egy alternatív megoldást választott. A legtöbb hasonló eszköz a szélvédőre vagy a műszerfalra helyezhető, esetleg a szellőző rácsokra akasztható, ezt viszont a CD-lejátszókhoz igazították és egészen jól sikerült.

Változnak az idők és az autómárkák már előre gondolnak arra, hogy járművünket párosítani tudjuk a különböző mobileszközökkel, így a legtöbb esetben a telefonoknak is külön helyet alakítottak ki. Bár ennek sok előnye van, a többség ezt még mindig nem élvezheti ki, mivel az alig használt autókban sem biztos, hogy adott ez a lehetőség. Pedig a mobilok használatára néha a kocsiban is szükségünk lehet, elég csak a GPS-re vagy a kihangosított hívásokra gondolni, így ilyen esetekre kifejezetten jól jöhet egy megfelelő autós tartó vásárlásra.

Éppen ezért volt érdekes a Tesztfázis számára is a Smartdiszkont által biztosított Spigen TMS24 nevű eszköz, melynek különlegessége, hogy hivatalosan a CD-lejátszók nyílásához találták ki. Az esetek többségében ugyanis az egyszerűbb telefontartókat tapadókoronggal a szélvédőre vagy a műszerfalra rögzíthetjük, de szintén gyakoriak az olyan tartóelemekkel ellátott változatok, amelyeket a szellőzőkben tudunk rögzíteni.

Itt inkább a CD-nyílásra gondoltak a tervezők, mivel mondhatni központi helyen van, könnyedén kézre esik, ráadásul ezt az egységet egyre kevesebben használják az autókban. Ha a rádiót nem számítjuk, a többség már inkább az online szolgáltatásokon keresztül hallgat zenét, amihez a CD-lejátszóra nincs szükség, így azonban még hasznosítható.

Az eszköz hátsó részén három lapátka található, ebből a középső az, amelyik mozgatható. Ehhez tartozik egy gomb felül, amit, ha lenyomunk, akkor a középső lapát egy szintbe kerül a többivel, így könnyedén a nyílásba tudjuk csúsztatni. Ha elengedjük, akkor visszaugrik, ez pedig fixen tartja a nyílásban. A használata tehát roppant egyszerű, van azonban egy kis bökkenő, amire nem árt gondolni a vásárlás előtt. A tartó nem mindegyik lejátszóba jó, kizárólag azokkal kompatibilis, amelyeknek a nyílása 5-10 milliméter között van, telefonokból pedig maximum 8,9 cm széles megy bele.

A lejátszó mérete tényleg fontos, mert az 5-10 milliméter közöttiben a tartó kényelmesen rögzül majd és tapasztalataink alapján még rázósabb úton is stabil marad, máskülönben viszont könnyen kárt tehetünk a berendezésben. A telefon rögzítése is egészen egyedire sikerült, mivel ahogyan a képeken és a videón is látszik, a középső részen egy pici gomb található. Ehhez elég odanyomni a telefont, majd a zár automatikusan aktiválódik, a készüléket pedig elég erősen megtartja.

A zár oldásához az oldalra kiálló karokat kell összenyomnunk, itt azonban muszáj pár dolgot szóvá tenni. Egyrészt kissé ijesztően hangos a zár, amikor a telefon a helyére kerül, de az oldalsó elemek puhák, így nem rongálják meg a mobilt, aminek viszont érdemes alátartani a nyitásnál, mert könnyedén leeshet.

Ennek oka, hogy nincs alátámasztás, ám egy figyelmetlenségből könnyen megtörhet a készülék, amit nem feltétlenül ajánlunk vastagabb tokkal használni ennél az eszköznél. Bár a teszt során egy telefon sem esett ki a tartóból, ha forgatni kezdtük, a mobilok érezhetően stabilabbak voltak, amikor vékony tokban vagy már eleve tok nélkül kerültek bele, függetlenül azok méretétől.

Ha pedig már szóba került a tartó forgatása, a Spigen TMS24 nagy előnye, hogy 360 fokban forgatható, tehát ha bármiért szükségünk lenne a vízszintes nézetre, akkor ez sem fog gondot okozni, még akkor sem, ha esetleg mégis a szellőzőbe helyeznénk. Bár ezt a gyártó nem ajánlja, a tapasztalatunk az volt, hogy a vastagabb és masszívabb anyagból készült szellőző rácsokban ugyancsak jól használható volt, ám ehhez mindenképpen győződjünk meg a szellőzők tartósságáról.

8
/10
Ár/érték
Összegzés

Nem hibátlan, de összességében kellemes élmény volt a használata. Mivel a legtöbb autóban a CD-lejátszók általában középen és viszonylag még magasan vannak, így egy ide elhelyezett telefon kézre esik, de a figyelmünket sem vonja el teljesen. Ha tehát valaki nem rajong a hagyományosabb változatokért, ez is egy nagyszerű alternatíva lehet, ráadásul az eszköz anyaga is strapabírónak mondható.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram