2023.09.13.TomiSpark

Egy nagyszerű alternatíva – Spigen TMS24 CD slot autós telefontartó

Az autós telefontartókra továbbra is óriási igény mutatkozik, ezek között pedig olyan különlegességekre is rábukkanhatunk, mint alábbi teszttermékünk, amelynél a gyártó egy alternatív megoldást választott. A legtöbb hasonló eszköz a szélvédőre vagy a műszerfalra helyezhető, esetleg a szellőző rácsokra akasztható, ezt viszont a CD-lejátszókhoz igazították és egészen jól sikerült.

Változnak az idők és az autómárkák már előre gondolnak arra, hogy járművünket párosítani tudjuk a különböző mobileszközökkel, így a legtöbb esetben a telefonoknak is külön helyet alakítottak ki. Bár ennek sok előnye van, a többség ezt még mindig nem élvezheti ki, mivel az alig használt autókban sem biztos, hogy adott ez a lehetőség. Pedig a mobilok használatára néha a kocsiban is szükségünk lehet, elég csak a GPS-re vagy a kihangosított hívásokra gondolni, így ilyen esetekre kifejezetten jól jöhet egy megfelelő autós tartó vásárlásra.

Éppen ezért volt érdekes a Tesztfázis számára is a Smartdiszkont által biztosított Spigen TMS24 nevű eszköz, melynek különlegessége, hogy hivatalosan a CD-lejátszók nyílásához találták ki. Az esetek többségében ugyanis az egyszerűbb telefontartókat tapadókoronggal a szélvédőre vagy a műszerfalra rögzíthetjük, de szintén gyakoriak az olyan tartóelemekkel ellátott változatok, amelyeket a szellőzőkben tudunk rögzíteni.

Itt inkább a CD-nyílásra gondoltak a tervezők, mivel mondhatni központi helyen van, könnyedén kézre esik, ráadásul ezt az egységet egyre kevesebben használják az autókban. Ha a rádiót nem számítjuk, a többség már inkább az online szolgáltatásokon keresztül hallgat zenét, amihez a CD-lejátszóra nincs szükség, így azonban még hasznosítható.

Az eszköz hátsó részén három lapátka található, ebből a középső az, amelyik mozgatható. Ehhez tartozik egy gomb felül, amit, ha lenyomunk, akkor a középső lapát egy szintbe kerül a többivel, így könnyedén a nyílásba tudjuk csúsztatni. Ha elengedjük, akkor visszaugrik, ez pedig fixen tartja a nyílásban. A használata tehát roppant egyszerű, van azonban egy kis bökkenő, amire nem árt gondolni a vásárlás előtt. A tartó nem mindegyik lejátszóba jó, kizárólag azokkal kompatibilis, amelyeknek a nyílása 5-10 milliméter között van, telefonokból pedig maximum 8,9 cm széles megy bele.

A lejátszó mérete tényleg fontos, mert az 5-10 milliméter közöttiben a tartó kényelmesen rögzül majd és tapasztalataink alapján még rázósabb úton is stabil marad, máskülönben viszont könnyen kárt tehetünk a berendezésben. A telefon rögzítése is egészen egyedire sikerült, mivel ahogyan a képeken és a videón is látszik, a középső részen egy pici gomb található. Ehhez elég odanyomni a telefont, majd a zár automatikusan aktiválódik, a készüléket pedig elég erősen megtartja.

A zár oldásához az oldalra kiálló karokat kell összenyomnunk, itt azonban muszáj pár dolgot szóvá tenni. Egyrészt kissé ijesztően hangos a zár, amikor a telefon a helyére kerül, de az oldalsó elemek puhák, így nem rongálják meg a mobilt, aminek viszont érdemes alátartani a nyitásnál, mert könnyedén leeshet.

Ennek oka, hogy nincs alátámasztás, ám egy figyelmetlenségből könnyen megtörhet a készülék, amit nem feltétlenül ajánlunk vastagabb tokkal használni ennél az eszköznél. Bár a teszt során egy telefon sem esett ki a tartóból, ha forgatni kezdtük, a mobilok érezhetően stabilabbak voltak, amikor vékony tokban vagy már eleve tok nélkül kerültek bele, függetlenül azok méretétől.

Ha pedig már szóba került a tartó forgatása, a Spigen TMS24 nagy előnye, hogy 360 fokban forgatható, tehát ha bármiért szükségünk lenne a vízszintes nézetre, akkor ez sem fog gondot okozni, még akkor sem, ha esetleg mégis a szellőzőbe helyeznénk. Bár ezt a gyártó nem ajánlja, a tapasztalatunk az volt, hogy a vastagabb és masszívabb anyagból készült szellőző rácsokban ugyancsak jól használható volt, ám ehhez mindenképpen győződjünk meg a szellőzők tartósságáról.

8
/10
Ár/érték
Összegzés

Nem hibátlan, de összességében kellemes élmény volt a használata. Mivel a legtöbb autóban a CD-lejátszók általában középen és viszonylag még magasan vannak, így egy ide elhelyezett telefon kézre esik, de a figyelmünket sem vonja el teljesen. Ha tehát valaki nem rajong a hagyományosabb változatokért, ez is egy nagyszerű alternatíva lehet, ráadásul az eszköz anyaga is strapabírónak mondható.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram