2022.03.24.TomiSpark

Egy mérőszalag is rendelkezhet okos tulajdonságokkal

Manapság már minden okos. A telefonunk, az óránk, a tévénk, és hasonlók, ám némelyik termék esetében nem igazán értik az emberek ennek a hasznát. Az alábbi mérőszalag esetében viszont nagyon is megvan az értelme a plusz funkcióknak.

A szerszámok piacán a REEKON Tools nem olyan felismerhető név, mint a Milwaukee, a DeWalt vagy a Makita, de ez hamar megváltozhat legújabb terméküknek köszönhetően. A márka már korábban is készített digitális eszközt, az M1 Caliber két évvel ezelőtt érkezett, és arra tervezték, hogy sokkal könnyebbé tegye a fűrészáru hosszának mérését az asztali fűrészen.

Az M1 egy forgó kerék segítségével végzett méréseket, miközben a fűrészen keresztülhúzták az adott darabot, az eredményeket pedig egy könnyen leolvasható képernyőn lehetett megtekinteni. A következő nagy dobásuknak a T1 Tomahawk nevű eszközüket szánják, ami a fentebb említett technológiát veszi alapul.

A mérőszalag a legtrükkösebb helyeken is képes méréseket végezni, 7,2 méter hosszú ,és egy behúzható fém vonalzóra támaszkodik, amelyen angolszász mértékegységek vannak feltüntetve, de a vonalzó kihúzása és behúzása közben a távolság folyamatosan megjelenik egy nagy kontrasztú OLED-képernyőn, amely szükség szerint átállítható metrikus mérésekre is.

A készülék arra is képes, hogy jegyzeteket tároljunk benne, de a leghasznosabb fejlesztés talán a zöld lézer, amely 3,5 hüvelyknyire nyúlik ki a vonalzó mindkét oldaláról, így könnyebben lehet méréseket végezni olyan dolgokon, amelyekhez a T1-et nem lehet könnyen hozzátoldani.

További funkciók közé tartozik a rögzített mérések megosztása és tárolása egy Bluetooth-kapcsolattal rendelkező okostelefonos alkalmazáson keresztül, egy ceruzatartó a vágásjelek készítéséhez, a kijelző nullázásának lehetősége, több mérés elvégzéséhez anélkül, hogy a T1-et állandóan újra kellene pozicionálni, valamint egy cserélhető USB-C újratölthető akkumulátor, amely körülbelül 15 órás használatra elegendő.

Az M1 Caliberhez hasonlóan ez is egy Kickstarter kampány által jöhet létre. A Gizmodo értesülései szerint a kampány során eddig 1,14 millió dollárt gyűjtöttek össze a 10 000 dolláros finanszírozási cél felett, és jelenleg a legolcsóbban 199 dolláros felajánlással lehet előrendelni egyet. A legkorábbi szállítások várhatóan az év végén történhetnek meg.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram