2023.04.04.TomiSpark

Egy iPhone-on próbáltuk ki a Samsung Galaxy S23 szoftverét!

Bármilyen őrültségnek is hangzik, bárki képes erre. A Samsung ugyanis készített egy weboldalt, amit akár az Apple készülékeivel is gond nélkül használni lehet, így pedig kipróbálhatjuk az S23 szoftveres tulajdonságait. A gyártó jó ideje nagy hangsúlyt fektet arra, hogy elnyomja az almás cég körüli felhajtást, ezzel pedig egy újabb lépést tettek ebbe az irányba. Gyorstesztünk alapján egy egészen szórakoztató alkalmazást kaptunk, de nagy csodát nem kell várni tőle.

Még Március 31-én írt arról a 9To5Google, hogy a Samsung létrehozta a Trygalaxy.com nevű weboldalt. Aki ide kattint mindössze egy QR-kódot valamint néhány mondatot lát majd, ez azonban pont elegendő a rövidke varázslathoz.

Az elején mindenben a 9To5Google cikke szerint jártunk el, ahol azt írták, hogy a szkennelés után követni kell a képernyőn lévő utasításokat, ki kell tenni a böngészőn keresztül megnyitott weblapot a kezdőképernyőre, majd ha ezzel is megvagyunk, akkor elég ezt megnyitni újból, utána már minden megy magától.

A tesztünk során ebből a szempontból nem csalódtunk, mert tényleg minden így történt. Mi ezt egy iPhone 14 Pro készüléken próbáltuk ki, itt pedig megkaptuk az Android 13-ra épülő One UI 5.1 szoftvert, persze csak egy demó verzióban. Ezt nagyjából úgy kell elképzelni, mint amikor a boltban próbálgatunk egy vadonatúj okostelefont, szóval tulajdonképpen csak pár pillanatig nagy élmény, de aki régóta iPhone-t használ az lehet kissé szokatlannak találja majd.

Amit a szoftverről egyébként tudni kell, hogy a hajtogatós készülékek, vagyis a Z Fold4 és a Z Flip4 is ezt futtatja, ezáltal a Samsung három legyet üt egy csapásra ezzel az igazán jól kitalált marketingkampánnyal. Másról ugyanis nincsen szó, gyakorlatilag használhatunk egy mini applikációt, amiben játszadozhatunk és megnézhetjük, nekünk mennyire tetszik a szoftver, mennyire tartjuk kényelmesnek és hasonlók.

Ez főként akkor derült ki, amikor mondjuk belépünk az üzenetek applikációba, ahol kamuüzeneteket látunk, a csevegés pedig nem egy valós személlyel zajlik, de ha telefonálni szeretnénk akkor az sem fog menni. Igaz a hívást el tudtuk indítani, annak viszont azonnal vége is lett, de legalább azt is látjuk ezzel, hogy nagyjából hogyan működik majd a Samsung telefonunk, amennyiben vásárolnánk egyet.

Ilyen szempontból egyébként a kameránál ébredünk rá igazán, hogy egy látványosabb és kissé szokatlanabb interaktív bemutatóval van dolgunk, mivel a galéria sablon fotókat tartalmaz, fényképet vagy videót pedig nem fogunk tudni készíteni, csak azt látjuk, hogyan jelennek majd meg az egyes felvételek.

Be lehet tekinteni a Galaxy Store alkalmazásba is, a beállításokba, a fiktív telefonkönyvbe, a híváslistába és gyakorlatilag szinte minden olyan alkalmazásból megnézhetünk egy demót, ami megjelent a képernyőnkön. Ami fontos, hogy ezt más androidos készülékeken is ki lehet próbálni, de mi azért tettünk kísérletet az iPhone esetében, mivel azok, akik majd az Apple termékén tesztelik a szoftvert, jóval furábban érzik majd magukat.

A mini app megnyitásakor egyébként egy kisebb tutorial fogad minket, így tehát aki még életében nem használt Samsung telefont, annak sem kell aggódnia, megkapja a kellő segítséget, hátha ezzel is kedvet csinálnak neki a márkaváltáshoz.

7
/10
Ár/érték
Összegzés

A Samsung reklámjai általában elég látványosra sikerültnek, ez a kampány pedig kellemes meglepetésnek mondható. Bár tulajdonképpen csak egy interaktív bemutatóban van részünk, az legalább egészen szórakoztató, arra pedig pont jó, amire kitalálták. Azoknak, akik még sosem próbálták a szoftverüket, vagy fenntartásokkal kezelik azt, most lehetőségük nyílik megtapasztalni, mire számíthatnak, ha pedig valaki esetleg a Z Fold4, a Z Flip4 vagy az S23 vásárlásán törné a fejét, akkor ezt a minialkalmazást tényleg érdemes kipróbálnia.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram