2021.12.07.TomiSpark

Egy beváltatlan ígéret: Baseus Osculum Gravity

A Baseus márka rengeteg olyan kiegészítőt kínál, ami próbálja megkönnyíteni az életünket és még felhasználhatóbbá tenni a különböző kütyüket, melyekkel együtt élünk. Ez a termék sem tűnt rossznak, de lehet nem pont arra a legjobb, amire eredetileg tervezték.

A telefon ma már alapvetően az életünk része, a haszna pedig mindenki számára elég egyértelmű. Magától értetődik tehát, hogy az autóban is használni szeretné az ember, legyen szó zenehallgatásról, a GPS-ről, vagy egyéb felhasználási formákról. Azt viszont sajnos nem mindenki teheti meg, hogy olyan autót vásároljon, amelyben multimédiás funkció van, így szükség lehet egy olyan eszközre, amit most lehetőségünk volt kipróbálni.

Mivel számtalan hasonlót gyártottak már, azt gondolhatnánk, hogy nincs hová fejleszteni a telefontartókat, főleg az autózáshoz készített termékeket illetően, ám a Baseus megpróbált valami újat alkotni. Készítettek egy többfunkciós eszközt, ami ha csak a dobozon lévő információkat tekintjük, igazán hasznos is lehetne, de sajnos csak részben az.

A hivatalos leírás alapján ez egy szélvédőre és műszerfalra is ragasztható termékről, amely a telefon súlyának megfelelően rögzíti magát. Ez egyébként igaz is, szóval a gyártó és persze a forgalmazó sem állított valótlanságot, viszont használat közben előjött néhány hiba. Már a kicsomagolás során is voltak problémák, a dobozból ugyanis elég nehéz volt kiszabadítani az eszközt. Két elég egyszerű műanyagba volt csomagolva, az egyik felülről védte a sérülésektől, a másik pedig tartóként funkcionált.

Használati útmutatót nem adtak hozzá, mégpedig abból az okból, hogy a lényeges dolgokat a dobozra rajzolták rá, igaz emiatt jár a dicséret, hiszen ez egészen érthetőre sikerült. A kibontás után egyből hozzáférhetünk, a rögzítéséhez pedig el kellett távolítani a talpán lévő fóliát. Alatta egy ragacsos cucc volt, ezzel lehet fixálni az autóban és ez egyébként egészen jól betöltötte a szerepét, mivel nagyon sokáig stabil maradt. Járműben a műszerfalon, egy íróasztalon, de még egy szekrényen is jól tette a dolgát.

Utóbbit azért is volt érdemes kipróbálni, mert bár alapvetően járművekhez tervezték, mint kiderült másra is alkalmas lehet. Az alsó rész eredeti funkciója az lenne, hogy a telefont támassza meg, ám akasztóként is nagyszerű tud lenni, esetünkben egy nehezebb és jól megpakolt bevásároló szatyrot is elbírt.

Ami viszont már a negatívumok közé sorolandó: a ragacsos talp valóban tartja magát, elvégre ez a dolga, viszont sajnos a leválasztással járó problémákat nem sikerült rendesen kiküszöbölni. Ugyan van egy fül, ami segít abban, hogy könnyedebben leválasztható legyen az eszköz és ne teli erőből akarjuk tépkedni, ám így is nagyon nehezen jött le a különböző felületekről.

Egyébként ezzel kapcsolatban egy igazán jó tanács, hogy ne legyünk idegesek. Ha bosszúból akarjuk feltépni, azt nem fogja szeretni és lesz egy kellemetlen élményünk. Ami még rosszabb hír, hogy a talp akkor is lecsúszik kissé a helyéről, ha rendeltetésszerűen szedjük le, ami viszont már jobban hangzik, hogy szerencsére ezt könnyen vissza lehet igazítani.

Mindezek viszont a kisebb gondok közé tartoznak, hiszen ha már odarakjuk egy helyre az autóban, akkor nyilván azt akarjuk, hogy álljon rendesen, a nagyobbat a fő funkció okozta. A két oldalsó kar állítható, mivel ez fogja össze a telefont, így pedig legyen bármekkora telefonunk, szinte biztosan bele fog férni. A gravitáció egyébként megoldja a dolgokat, ha pedig fixálni akarjuk, akkor a hátulsó csavarral tudjuk jobban rögzíteni, ám ennél újabb gondok jöhetnek elő, ha nem figyelünk eléggé.

A csavar ugyan rögzít, de elég nagy erőt kell kifejteni ahhoz, hogy a betekerés után módosítani tudjunk a korábbi beállításon, ráadásul még ennek ellenére is fennáll a veszélye annak, hogy felfelé kirepül a telefon egy nagyobb fékezésnél. Persze ez nem azt jelenti, hogy eleve rossz lenne a termék, sőt ha elég sokat kísérletezgetünk vele és nem egy off-road túrára készülünk, akkor még simán jó lehet, főleg, ha elég türelmes az ember.  

Köszönjük a terméket a Smartdiszkontnak! Ha esetleg szeretnétek megvásárolni, akkor azt ezen a linken tehetitek meg: https://smartdiszkont.hu/baseus-osculum-gravity-univezalis-autos-telefontarto-piros-3581

Ár: 3990 FT

Ár/Érték: 10/7

Megtetszett? Vásárold meg!
Webshop felkeresése
5
/10
Ár/érték
Összegzés

Mindent figyelembe véve azt lehet mondani, hogy ez nem az a termék, ami azonnal meg fogja oldani a gondjainkat, mert állítgatni és próbálgatni kell a megfelelő működéshez, ugyanakkor tud jó dolgokat is produkálni, így biztosan lesz olyan, akinek teljesen megfelel majd a hétköznapok során.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram