2024.01.07.TomiSpark

Dedikált billentyűt kap a Copilot, ami már az App Store-ból is elérhető

Fontos hírek érkeztek a Microsoft mesterséges intelligenciájának háza tájáról. Nemrégiben megjelent a Copilot telefonos alkalmazása, ami elsőre csak Androidon volt elérhető, de már iPhone-ra is letölthető, ennél is érdekesebb azonban, hogy hamarosan megjelenik a Windows 11 alapú gépekhez egy vadonatúj gomb, amivel közvetlen elérhető a Copilot. Ez hasonló lesz a Windows billentyűhöz.

Rendesen megtolja a Copilot kampányát a Microsoft. Amellett, hogy ez alá a név alá gyűjtötték be tavaly az összes MI-eszközüket, még decemberben kiderült, hogy már dedikált mobilappot is készítettek hozzá, most pedig az, hogy a tavasszal érkező legújabb PC-kben, valamint a jövőbeli Surface eszközökben egy saját billentyűt is kap a mesterséges intelligencia.

Erről az Engadget írt a napokban, ahol megjegyezték, a vállalat állítása szerint a Copilot lesz a belépési pont a mesterséges intelligencia világába asztali gépeken keresztül. Nem meglepő módon a Microsoft is a CES-en fog részletesebben is beszámolni az újdonságról, de a lényeget már így is tudni lehet. A Copilot gombja hasonló lesz a Windows-logóval ellátott gombhoz, ami tulajdonképpen egy gyorsbillentyű. Erről egy videót is közzétettek a YouTube-on, amelyből úgy tűnik, az Alt mellett kaphat helyet.

Már iPhone-ra is letölthető

Ahogyan arról beszámoltunk, az előző esztendő végén megjelent a Copilot saját telefonos alkalmazása, ám annak előnyeit eddig csak az androidos felhasználók élvezhették. Néhány napja viszont már azok sem maradnak ki a jóból, akik esetleg az Apple készülékét használják, mivel az App Store-ban is megjelent az applikáció. Érdekesség, hogy az Android és az iOS esetében is viszonylag csendben tűnt fel az app, a Microsoft nem igazán híresztelte el ezeknek az érkezését.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram