2023.12.29.TomiSpark

Így szerezhetjük be telefonra a Microsoft MI alkalmazását

Egy ideje a redmondiak egyértelműen próbálják különválasztani chatbotjukat, ami a Copilot névre hallgat. Ezt sokáig asztali módban és telefonról is csak a Bingből érhettük el, de mostantól már egy különálló mobilalkalmazást is létrehoztak a Neowin cikke szerint.

Azt nem állíthatnánk, hogy nem volt előjele a Microsoft új appjának, hiszen a februárban bemutatott mesterséges intelligenciára alapuló chatbotjukat nemrégiben Copilotnak nevezték át, egyúttal az összes MI-eszközt ezen név alatt kell már keresünk. Azon túl viszont, hogy mindent egy csomagban kezelnek, néhány nappal ezelőtt fény derült arra is, hogy dedikált alkalmazást készítettek ennek a szolgáltatásnak.

Ezt Androidon a Google Play Áruházban találhatják meg az érdeklődők, amivel új módot kínálnak a felhasználóknak arra, hogy kapcsolatba lépjenek a mesterséges intelligencia alapú asszisztenssel és annak funkcióival. A Neowin szerint ez a @technosarusrex nevű felhasználó X-en közzétett posztjából derült ki, de az alkalmazás nem teljesen új dolog.

A Microsoft chatbotja és minden ehhez tartozó dolog elérhető volt eddig is telefonról, de ehhez a Bing applikációját kellett letölteni, minden más pedig azon belül volt megtalálható, egészen mostanáig. Innentől kezdve már egy külön Copilot nevű appot kell keresnünk, amit ide kattintva is megtalálhatunk a Play Áruházban.

„A Copilot egy úttörő csevegési asszisztens a Microsofttól, amelyet a legújabb OpenAI modellek, a GPT-4 és a DALL·E 3 hajtanak. Ezek a fejlett AI-technológiák gyors, összetett és precíz válaszokat biztosítanak, valamint lélegzetelállító látványelemek létrehozását teszik lehetővé egyszerű szöveges leírásokból” – állt a leírásban.

Ami némileg rossz hír, hogy akik az Apple eszközeit használják, azoknak egyelőre várniuk kell, mert még csak Androidra tölthető le az alkalmazás, amelyben gyakorlatilag mindent elérünk, amit a Copilot asztali verziójától is megkapnánk. Ez azt jelenti, hogy a szövegek szerkesztésében és megfogalmazásában, de akár a képek létrehozásához is használhatjuk.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram