2024.03.04.TomiSpark

Csuklóra hajtható telefont a Samsung is tud gyártani

Még tavaly ősszel nyűgözte le a közönséget azzal a Motorola, hogy egy karkötőhöz vagy karórához hasonlóan pattinthatjuk fel csuklónkra a telefont különleges technológiájuknak köszönhetően. Nemrégiben azonban a Samsung is előállt egy ilyen megoldással. Ti kipróbálnátok?

Az embereknek már nehéz olyat mutatni, amivel megvalósítunk egy alapvetően látványos elképzelést és lenyűgözzük őket. Ilyen volt, amikor megjelentek az érintőképernyős telefonok, de szintén sokan elámultak a tabletek vagy a hajtogatható okostelefonok megjelenésekor. Nagyot szólhatnak viszont a csuklóra hajtható mobilok, ha egyszer ténylegesen forgalomba kerülnek.

Erre nem a közeljövőben, de van esély, hiszen 2023 októberében jött a Motorola a Bendable Concept Phone nevű készülékkel, amivel elképesztő módon szó szerint feltekerhetővé tették a telefont. Ez azonban csak egy kísérleti jellegű dolog, amibe viszont maga módján a Samsung is beleállt a Cling Band által.

Fotó: SamMobile

Ezt a fantázianevet adták a saját koncepciójuknak, amit a Samsung Display fejlesztett és a Mobil Világkongresszuson leplezték le. Az eszköz egy flexibilis AMOLED kijelzővel rendelkezik, hátul pedig egy bordázott szíj érintkezik majd a csuklónkkal. Akinek esetleg az okosórák ugrottak be a látottakról, azok csak még jobban erre fognak asszociálni, amint megtudják, hogy pulzusmérőt is kapott, de van rajta kamera és egy USB-C port is oldalt, míg a hangszóró alulra került.

A SamMobile cikke szerint ezzel a koncepcióval a Samsung alapvetően csak az OLED képernyőinek rugalmasságát hivatott bemutatni. Tapasztalataik szerint viselni egyelőre még kényelmetlen lenne, főként alvás közben, így az egészségügyi funkciókhoz hosszútávon még nem lenne javasolt a használata.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram