2023.10.27.TomiSpark

Őrület! Karkötőt csinálhatunk a Motorola telefonjából

Vannak dolgok, amelyek mellett egyszerűen nem mehet el szó nélkül az ember. Ilyenek azok a fejlesztések is, amiket a Motorola villantott a héten. A jól ismert márka előállt egy olyan okostelefon koncepciójával, ami könnyedén a csuklónkra tekerhető, de nem ez volt az egyetlen lenyűgöző újdonságuk. Mutatjuk, mire számíthatunk a jövőben.

A Motorola márkája egykoron igazán úttörőnek számított a mobilok piacán, hiszen jelentős szerepet vállaltak a kinyitható telefonok elterjedésében. A hajtogatható eszközök aztán egy idő után kikoptak a divatból, amikor megjelentek az érintőképernyős okostelefonok, de az utóbbi néhány évben a technológia fejlődésével ismét hódítani kezdtek a kagylószerűen kihajtható eszközök, ahogyan a könyv módjára hajtogatható készülékek is.

Jelenleg a Lenovo égisze alá tartozik a Motorola, amely a napokban egy egészen elképesztő fejlesztést prezentált a Lenovo Tech World 2023 nevű eseményen. Itt a mondhatni kisebbik durranás a szkennelés jövője, valamint a mesterséges intelligencia új módokon való használata volt. Előbbi a 2.0 Mobile Doc Scan nevet kapta a hivatalos sajtóközlemény szerint, melynek lényege, hogy a Motorola kamerarendszereibe jelenleg integrált Doc Scanner képességét egy mesterséges intelligenciára épülő modell által továbbfejlesztették, így az a lefotózott dokumentumon igyekszik minimalizálni a ráncokat és az árnyékokat, hogy ezáltal a lehető legjobb minőséget kapjuk, ahogyan az alábbi videón is látható.

Ami a többit illeti, az AI Text Summarization lényege, hogy a hosszú csevegéseket, e-maileket vagy jelentéseket a gyors megértés érdekében leegyszerűsítse nekünk a rendszer és a lényeget kapjuk meg. A Motorola Privacy Content Obfuscation koncepció a mesterséges intelligencia segítségével zökkenőmentesen védi a felhasználói adatokat és a magánéletet azáltal, hogy intelligensen azonosítja és elmossa a profilképeket, valamint a neveket tartalmazó területeket a közösségi posztokban, míg a MotoAI egy személyi asszisztens. Utóbbi képes az adatokat feldolgozni és a feladatokat helyben, az eszközön futtatni, ami fokozott adatvédelmet biztosít, illetőleg rendelkezik egy készüléken belüli tudásbázissal is, ahol a saját mintáink és preferenciáink alapján tudja alakítani a felhasználói élményt, dinamikusabbá, személyesebbé és hasznosabbá téve a PC-t vagy a mobileszközt.

Tekerd fel a telefont!

Bár a fentebb említett dolgok mind hasznosnak tűnnek és érdemes foglalkozni velük, a leglátványosabb újdonság viszont a Bendable Concept Phone volt. Ez egy olyan okostelefon koncepciója, amit könnyedén a csuklónkra rögzíthetünk, akárcsak egy karórát vagy egy karkötőt. Ha persze csak egy virtuális dologról beszélnénk, nem esne le ennyire az ember álla, de a helyzet az, hogy a Motorola valóban elkészítette ezt a készüléket.

A titkolózás persze óriási, mindössze néhány részletet tudhattunk meg erről az eszközről, így például azt, hogy ez valóban csak egy koncepció, tehát vélhetőleg nem ebben a formában fogják majd gyártásba adni, amennyiben eljutnak odáig. A telefon kijelzője 6,9 hüvelykes pOLED, ami Full HD+ felbontással rendelkezik, a Motorola pedig állítja, hogy ezt a felhasználók igény szerint hajlíthatják és alakíthatják különböző formákba. Hajlított állapotban a 6,9-es képernyőből egy 4,6 hüvelykes lesz, míg a különleges szíj által elvileg kényelmes viseletet biztosít.

Fotók: Lenovo

A koncepció telefonon az Android egy kompaktabb formája fut, a fentebb már említett MotoAI révén pedig könnyedén személyre szabhatjuk, akár az öltözetünkhöz is képes alakítani a témákat és a hátteret, mondhatni egészen sokféleképpen használható darabot alkottak. Mindez a gyártó szerint a Motorola razr+ külső kijelzőjéhez hasonló élményt nyújt, miközben ezáltal sikeresen továbbfejlesztették a telefonok és a PC-k között már egyaránt fellelhető hajtható kijelzők technológiáját.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram