2024.04.26.TomiSpark

Bármilyen telefonon tesztelhető a Samsung élménye

A Try Galaxy keretein belül korábban már volt arra kísérlet, hogy rávegyék az Apple felhasználóit, teszteljék le a Samsung rendszerének demóját, hátha kedvet kapnak a készülékeikhez. Ez egy éve történt, most pedig újra beélesítették a kampányt, csak ezúttal már kicsit más módon. Megnéztük, mi változott tavaly óta.

Tavaly áprilisban mi is megnéztük, milyen élmény lenne egy iPhone 14 Pro készüléket úgy használni, hogy közben az Android 13-ra épülő One UI 5.1 szoftver demója fut rajta, tapasztalatainkat pedig itt érhetik el, akik esetleg akkor lemaradtak volna róla.

Fotó: Samsung

Akkoriban főként arra mentek rá a Samsung marketingesei, hogy az iPhone-t használókat csábítsák át magukhoz, a mostani már magyar nyelven is elérhető kampányuk során viszont csak annyit írtak próbáljuk ki a Galaxyt a „nem androidos” telefonunkon. Ezzel rátapintottak a lényegre, mert bár a saját operációs rendszerüknek az Android az alapja, való igaz, elég sokat kihoztak abból és másabb élményt nyújt a használata, továbbá jelenleg sem csak az iOS-ből és az Androidból áll ki a világ. Ott van például a HarmonyOS, amit a Huawei telefonjain érhetünk el, mióta a kínai vállalat egyre inkább eltávolodott a Google ökoszisztémájától.

Természetesen mi is teszteltük, mi változott a Galaxy élményét szimuláló alkalmazásban, amit a Samsung oldaláról lehet egy gombnyomással letölteni. Mi ezúttal egy korábbi androidos telefonnal próbálkoztunk, egészen pontosan egy Huawei P30-ra telepítettük a Try Galaxyt, amiben minden alap dolgot megkapunk és minden egyes gomb megnyomható, valamilyen formában pedig használható is a nagyobb része. Csodákat viszont ne várjunk, a galériában sablonfotók jelennek meg és bár a lapozgatás közben használható gombok reagálnak, csak infókat kapunk arról, mire lenne jó az, ha tényleg megvettük volna a Samsung gyártmányát.

Ugyanez a helyzet szinte mindenütt, az egyik kivételt az üzenetek jelzik, mert oda tényleg írhatunk akármit, arra mindig kapunk majd egy értelmetlen vagy éppen meglepően értelmes választ. Telefonhívást is tudunk szimulálni, itt például annak azt a szituációját mutatja be nekünk az app, mi történne, ha hívnánk egy taxit, de más nyelvet beszélnénk. Ez azért fontos, mert így prezentálják nekünk a Live Translate funkció hasznát, ami szövegesen is megjeleníti, illetőleg lefordítja nekünk a beszélgetésünket.

Persze a kamerában is találunk egy kedves bemutatót, ahol néhány gomb még csinál is valamit, ténylegesen és valódi módon működik viszont a Google keresősávja középen. Ekkor egyből a Samsung Galaxy S24 Ultrára keres rá, viszont ez már a saját Chrome böngészőnkben nyílik meg. Szintén igazi haszna van a művészi háttérképeknek, amelyekből hármat is megtalálunk és mindegyiket menteni tudjuk saját mobilunkra, a demón belül pedig a témákat is váltogathatjuk, így amíg a tesztet folytatjuk, nyugodtan variálhatjuk ezt is.

Izgalmasnak ígérkezett még a Galaxy AI, de az esetek többségében itt is csak szóróanyagot kapunk a funkciókról, ez alól talán a bekarikázással való keresés jelentett némi különbséget, de az is csak egy videó, ami talán lehetett volna valamivel interaktívabb is. Sajnos nem tudunk benne karikázni, ezt magától megteszi egy konkrét dologgal, majd arra nyomhatunk rá. Természetesen mi sem vártunk sokkal többet, hiszen ténylegesen csak egy demóról van szó, ahhoz képest pedig elég menőn oldották meg a dolgokat.

A tavalyihoz képest ami változott, hogy új funkciókkal előrukkolt azóta a Samsung is és ezt igyekeznek a felhasználóknak bemutatni, mégpedig egy egészen mókás élmény keretein belül. Ugyanaz mondható el, mint az iphone-os teszt esetében: akinek még nem volt személyes élménye arról, mit tud a Samsung rendszere, annak érdemes tennie ezzel az alkalmazással egy próbát.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram