2021.11.21.TomiSpark

A világítás megoldva! - Baseus Led körfény és tripod állvány

Aki próbált már jobb minőségű videót készíteni, vagy belevágni a vlogolásba, az pontosan tudja, hogy mekkora gondot okozhat a fény. Erre jók a kamerát körülvevő ledes világítótestek, ám nem mindegyik hozza azt a szintet, amit az ember elvárna. Ebben az esetben viszont mégis.

Amikor jó fényviszonyokat akarunk, akkor sok gond felütheti a fejét. Probléma lehet az, hogy kevés van belőle, nyilván az sem jó, ha túl sok, az pedig végképp nem, ha rossz irányból érkezik. Amennyiben az ember magát szeretné felvenni a kamerával, akkor az a legjobb, ha szemből világít meg minket valami, viszont itt is jó pár tényezőnek össze kell állni ahhoz, hogy megfelelő minőséget kapjunk majd vissza a videón vagy fotón.

A körfény erre jó megoldást nyújt, de csak akkor, ha a saját igényeink szerint tudjuk beállítani, az általunk tesztelt termék esetében viszont nem csalódtunk és nem sok negatív dolgot tudtunk elmondani róla. A Baseus egy 12'' inch ~ 30cm átmérőjű eszközt hozott össze, amely árát tekintve egy kiváló megoldás lehet azoknak, akik most kezdenek bele a videók gyártásába, de akár haladóknak is egészen praktikus lehet, ha új megoldások után kutatnak.

A doboz a szokásos Baseus minőség volt, egyszerűen ki lehetett bontani, a leírás pedig az oldalán volt megtalálható, így ahogy az már a márka más termékeinél megszokottá vált, ismét megspóroltak pár oldalnyi használati útmutatót. Mivel a belsejében törékeny terméket helyeztek el, így a szokásosnál valamivel tartósabb pukkasztós fóliába csomagolták, ami alighanem az egyik legjobb találmány volt a földön, mert ezzel akkor is el lehet szórakozni jó ideig, ha esetleg rossz dolgot rendeltünk volna.

A fólia nem simán hajtogatva volt, hanem külön ragasztóréteget kapott, szóval ténylegesen gondoltak a szállítás során bekövetkezhető esetleges balesetekre, alatta pedig egy nylon rétegbe volt csomagolva a kör alakú led.

A telefontartó anyaga is elég masszívnak tűnik, viszont azt a részt, amin támaszkodik az eszközünk, óvatosan kezeljük. A hátul lévő csavar arra szolgál, hogy fixen tartsa meg a készüléket, de sajnos elképesztően könnyen beszorul, szóval ezzel is játszani kell egy kicsit, mire kitapasztalja az ember a megfelelő pozíciót.

Ami viszont jó hír, hogy a telefon szépen benne marad a tartóban, a két külső támasz egyik oldala kihúzható, igaz ehhez kell egy kis erőkifejtés, de cserébe a helyén marad, amit beleteszünk. Kipattintani sem nehéz belőle, de érdemes jó helyen megfogni, mert elég könnyen odacsípheti az ujjunkat. Járt még hozzá egy gumis elem, amely hajlítható és nagyon strapabíró is egyszerre, gyakorlatilag bármeddig lehet hajtogatni igénytől függően.

A fényforrásunk USB kábelen keresztül működik, így akár okostelefont, akár fényképezőt használunk, mindenképp szükség lesz valamire, ami még áramot ad neki, viszont ez talán még nem olyan nagy gond. A működtetéséhez külön kapcsoló van, ezen tudjuk még állítani a színeket és a fényerőt is, utóbbival pedig abszolút nem lesz probléma, sőt igazán nagy plusz pont azért, hogy könnyen változtatható.

Ami a színeket illeti, itt nem túl bő a választék, a narancsos, a kékes és az alapvető fehér árnyalat áll a rendelkezésünkre. Amivel viszont talán érdemes vigyázni, hogy bármennyire a kamerára koncentrálunk, ha maximumra húzzuk a fényt, akkor az eléggé bántani tudja az ember szemét, még akár világosban is.

A mobilitással is elégedettek lehetünk, mert nem nagy a mérete, a kamera képébe pedig abszolút nem látszik bele. Talán még ennél is fontosabb, hogy a kezünket sem égeti majd meg, ha esetleg a megfognánk valamiért, hosszabb egy órás használat után sem melegedett igazán, ami nagyon jónak mondható.

A csomag tartalma volt még egy Holder-Table Stand névre hallgató állvány is, bár azt tegyük hozzá, hogy ez külön álló elem. Ennek a bonthatósága és a rajta lévő ragasztás sokkal barátságosabb volt, gyakorlatilag két mozdulatból meg lehetett csinálni, szóval jár egy pluszpont ezért is.

A felállítása sem volt nagy feladat, mivel teleszkópos, a rajta lévő csavarok pedig könnyen fixálják. A gond inkább azzal van, hogyan is applikáljuk rá a ledet, mert a helye megvan, viszont nagyon úgy látszik (korábbi tapasztalataink alapján), hogy ennél a márkánál szeretnek olyan rögzítéseket alkalmazni, amelyeket kifejezetten nehéz kezelni.

Az alján lévő csavar ugyanis nagyon nehezen adta meg magát, viszont muszáj volt mozdítani rajta, hogy meglegyen a hely a tripodnak. Hibátlan termék viszont nem létezik, így ez sem az, de a kevés hibát talán még el tudjuk fogadni. 

Ár: 13990 FT

Ár/Érték: 10/9

8
/10
Ár/érték
Összegzés

Durván 14 ezer forintot kiadni egy ilyen csomagért, amiben az állvány és minden egyéb kis apró tartozék benne van, nem sok. Már csak azért sem, mert igazából az elemek könnyen mozgathatóak, nem foglalnak nagy helyet és a működtetéshez sem kell sok minden, így bátran tudjuk ajánlani azoknak, akik szeretnék kiküszöbölni a fények okozta hibákat.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram