2022.01.14.TomiSpark

A megfizethető praktikum - C28 Wireless Transmitter & Receiver

Bár a vezetékes fülhallgatók valószínűleg még sokáig velünk lesznek, vezeték nélküli társaikból egyre többet adnak el. Ennek ellenére még mindig vannak olyan eszközök melyek nem kompatibilisek ezekkel, ám erre több megoldás is létezik, mi pedig mutatunk egyet, ami olcsón elérhető.

Bármilyen furán is hangzik, 2022-ben továbbra is lehet olyan okostévékkel vagy számítógépekkel találkozni, melyek nem képesek a Bluetooth kapcsolatra. Ez főként a fülesek szempontjából jelent nagyobb gondot, noha mostanában több helyen is megjelentek cikkek arról, hogy a vezetékes termékek ismét divatossá váltak, ezek többsége még mindig nem tud igazán tartós lenni, mivel könnyen eltörnek, ráadásul nem tudjuk annyira kötetlenül felhasználni, mint a bluetooth headseteket. Utóbbiakból már rengeteg van a piacon, sok esetben viszont még mindig akadályozott a működésük.  

Megoldások természetesen léteznek erre is, a feladó és fogadó egységek pedig az egyszerűbb kategóriát képviselik ebből a szempontból. Nagyon nehéz dolgunk a legújabb teszttermékünkkel sem volt, melyet a Smartdiszkont biztosított a számunkra. A C28 márkajelzésű egység egy 3.5 mm-es jack csatlakozóval van ellátva, és kizárólag ezen keresztül tudjuk működtetni, ami hátránynak tűnhet, cserébe viszont két féle módra képes.

Az RX (Receiver) módban jelet fogad, aminek segítségével egy adott eszközre, így például egy hangszóróra tudunk zenét küldeni a telefonon keresztül, a TX (Transmitter) mód pedig arra ad lehetőséget, hogy a tévéről vagy a gépről továbbítsa a hangot a rajtunk lévő fülhallgatónak. A termék elég kis méretű, így a csomagolását sem vették sokkal nagyobbra. A doboz tartalma egy használati utasítás és egy nagyon egyszerű műanyag tálka volt, amiben a kütyüt és annak két tartozékát, a töltőkábelt, valamint a jack csatlakozót lehetett megtalálni. Mivel külön zacskót nem adtak hozzá, ezért érdemes figyelni ezekre, mivel a méretüknél fogva könnyű lesz elhagyni őket.

Az összeszerelés sem okoz nagy gondot, a csatlakozó könnyen a helyére megy, az USB kábel hossza pedig abszolút megfelelő méretű. Ezzel kapcsolatban fontos kiemelni, hogy első bekapcsolás előtt érdemes töltőre tenni, ám ha esetleg türelmetlenek lennénk ezt használat közben is megtehetjük. Az akku egyébként nagyon gyorsan feltöltött, a leírásban ígért 4-6 órás működési idő pedig nagyjából fedi a valóságot, de ez nyilván attól is függ, hogy mire lett rácsatlakoztatva és mennyire sűrűn használjuk.

Ahhoz, hogy működésbe hozzuk az elől található lap tetején lévő főgombot kell megnyomni hosszan, majd az oldalán található kapcsolóval kell kiválasztani, hogy RX vagy TX módban szeretnénk alkalmazni. A középen lévő fénynek piros vagy kék színben kell villognia a választott módtól függően, ha pedig folyamatosan világít, akkor a kapcsolat létrejött.  Külön telepíteni semmit sem kell, bizonyos dolgokra azonban itt is muszáj figyelni.

Ha ugyanis adóként használjuk, akkor minden flottul megy, transzmitterként használva viszont már adódtak kisebb gondok. Ilyenkor elvileg automatikusan kapcsolódnak össze az eszközök, ám azért egy-két esetben előfordult a teszt alatt, hogy újra kellett kezdeni a folyamatot, igaz, amikor sikerült, akkor tényleg gyorsan ment végbe. Amennyiben hibákat akarunk keresni akkor ez ide sorolható, ám ezen kívül talán csak annyi gond lehet, hogy a főgombot is takaró műanyag lap eléggé vékonynak érződik, ami később okozhat sérülést, így érdemes óvatosabbnak lenni vele.

Ezekre ugyan lehet panaszkodni, de együtt lehet élni velük, főleg, hogy a minőségre nem lehet panasz. Egy nagyobb fejhallgatóval és egy egyszerűbb fülessel is teszteltük, mind a két esetben szaggatás mentesen lehetett zenét hallgatni, a gyártó által ígért 10 méter feletti hatótáv pedig teljesen valós. Persze ez sok apróságtól függhet, nem mindegy az sem, milyen eszközön és milyen környezetben használjuk, de a tapasztalatunk szerint még egy emeletes házban sincsenek gondok 10-12 méterig. Ott még mindig működőképes lehet, tovább viszont már nincs garancia a kiváló minőségre. Ami az autós tapasztalatokat illeti, a jármű audio rendszerénél sem vallott szégyent, szóval alapvetően jó választásnak tűnik.

Ár: 3990 FT

Ár/Érték: 10/9

A terméket köszönjük a Smartdiszkontnak! Ha szeretnétek megrendelni, akkor azt az alábbi linken tehetitek meg:

Megtetszett? Vásárold meg!
Webshop felkeresése
9
/10
Ár/érték
Összegzés

Akinek áthidaló megoldásra van szüksége a bluetooth termékek esetében és ehhez nem akarja szétszedni a gépet vagy a tévét, akkor egészen olcsón kapat egy igazán kedvelhető kütyüt. Kicsi, könnyen hordozható és applikálható, ráadásul kifejezetten sokáig bírja az akkumulátora, a hatótávjára pedig egyáltalában nem lehet panasz.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram