2023.05.22.TomiSpark

A LEGO ezúttal a Pac-Man előtt tiszteleg

A dán játékóriás nem először alkot valami különlegeset egy igazi klasszikusból. Tavaly nyáron például az Atari 2600-at idézték meg építőelemekből, idén pedig a világ egyik legismertebb játékának másolatát valósították meg a maguk módján.

Cikkünk megjelenésének napján, vagyis május 22-én van pontosan 43 éve annak, hogy a Bandai Namco Entertainment közönség előtt elvégezte az első fókuszált tesztet a Pac-Man arcade játékgéppel, amely azóta egy igazi legendává vált.

A játékban egy pici sárga fejet irányítunk, amely megeszi az előtte álló pontocskákat, miközben megpróbáljuk vele elkerülni a négy darab szellemet, amely a főhősünket üldözi. Ez már a kezdetektől fogva hatalmas sikernek bizonyult, sokan mai napig rajonganak érte, így nem véletlen, hogy a 43. születésnap alkalmából a LEGO is lerótta tiszteletét egy különleges készlettel.

Az Engadget cikke szerint a csomag 2650 darabból áll össze, a kész mű pedig az eredeti videójátékot idézi, amelyet alapvetően a játéktermekbe szántak. A hitelesség kedvéért az érmenyílás világít, kapunk egy mechanikus kurblit, illetőleg egy joystickot is. Bár a termék önmagában is menőnek hat, az egészben a legjobb, hogy nem egyszerű díszről beszélünk, mivel a cucc részben működőképes.

Teljesen nem kapjuk vissza a játékélményt, de a karakterek tényleg elkezdenek mozogni a kijelzőn, amikor tekerni kezdjük az oldalsó kart. A gyártó már az árakat is közzétette, valamint a megjelenés dátumát is pontosították. A készlet június 4-én válik elérhetővé többek között Magyarországon, a 10323-as kódszámú Pac-Man Arcade Machine Set pedig 114 990 forintba kerül majd.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram