2022.07.19.TomiSpark

Egyedi készlettel ünnepli az Atari 50. születésnapját a LEGO

Igazi különlegességgel készült a dán játékóriás, hogy tisztelegjen a márka legendás videójáték-konzolja előtt. A 2600-as kultikus darabbá vált, idén nyáron pedig akár magunk is megépíthetjük.

Az Atari márka nemrég töltötte be 50. életévét, a jelenlegi tulajdonos pedig egészen különleges módon ünnepel. A LEGO hamarosan piacra dobja azt a készletét, amivel az Atari 2600-at idézi meg, mely eredetileg 1977-ben debütált Atari Video Computer System néven.

Az Engadget hírei szerint a játékkészlet már az 1980-ban érkezett négykapcsolós változaton alapul, és 2532 darabból áll. Mindez tartalmaz egy mozgatható joystickot is, amely a LEGO szerint olyan érzést kelt, mint az eredeti, de más érdekességek is fellelhetőek lesznek a dobozban.

Fotók: LEGO

Vannak Asteroids, Adventure és Centipede kazetták, amelyeket a főtestbe lehet illeszteni, és minden játékhoz van egy megfelelő, megépíthető mini modell. A kazettáknak külön tároló is készült, míg az előlapot felcsúsztatva egy 80-as évekbeli játékszobát ábrázoló felugró jelenet tárul elénk.

A készlet egyelőre még nem elérhető, hivatalosan augusztus 1-től lehet majd megrendelni, 239 dollárért, vagyis átszámítva 92 ezer forintért.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram