2024.03.18.TomiSpark

Egyszerű trükkel varázsolható Nokiává egy androidos telefon

Akik szerették a klasszikus nyomógombos Nokia telefonokat, azok mindenképp próbálják ki ezt az alkalmazást.

Sokan mai napig mosollyal az arcukon emlegetik a régi Nokiákat, így nem véletlen, hogy a márkanév alatt az utóbbi években is kijött néhány modernebb, fizikai gombokkal is ellátott készülék, ami az egykoron népszerű darabokra emlékeztethet minket. Ebben persze annak is szerepe van, hogy egy ideje már a fiatalabbak között is elterjedt egy trend, aminek köszönhetően egyre többen érdeklődnek az old school mobilok iránt, amiről még tavaly írtunk.

Mára azonban jelentősen megnőttek az igények, főként a különböző applikációk által kínált lehetőségek sokaságának és a közösségi oldalaknak köszönhetően. Vagyis hiába hiányoznak sokaknak a nyomógombos változatok, ezek mára elavultnak számítanak, de köztes megoldásként létezik egy applikáció, amivel legalább visszahozhatunk valamit a régi időkből egy abszolút modern, érintőképernyős telefonon is.

Az Expert Mistry hívta fel a figyelmet a Nokia 1280 Launcher alkalmazásra, ami androidos mobilokra tölthető le. Ennek a futtatásával egy régi Nokiát kapunk a teljes képernyőn, így olyan érzésünk lehet, mintha virtuálisan használnánk egy ilyen darabot. Van benne billentyűzet szimuláció, klasszikus Nokia ikonok és gyakorlatilag szinten mindenben a szóban forgó telefon által adott élményt igyekszik megteremteni, de olyan módon, hogy a saját eszközünk nyújtotta szolgáltatásokról se kelljen lemondanunk.

Az app használata egyébként nagyon szórakoztató, és egészen érthető tutorial is jár hozzá, hogy ne akadjunk el, tehát akik szeretnek nosztalgiázni, mindenképp próbálják ki. Ajánlott még egyébként beírni a Play Áruház keresőjébe a „Nokia Launcher” szöveget, mert sok más hasonló alkalmazást találhatunk. A telefonunk használata közben szimulálhatjuk akár a Nokia 5300 és az N95 modelleket, de még az igazi legendát, vagyis a 3310-est is.

Amit viszont fontos itt megjegyezni, hogy ez valójában csak a kezdőképernyőt variálja át, tehát, amikor már egy külön alkalmazást akarunk megnyitni, akkor többnyire azt már nem a Nokiát idéző felületen látjuk, hanem a szokásos formában. Vannak azonban kivételek, hiszen a beállítások között még a klasszikus kinézet alatt tevékenykedhetünk és a kamerát is így használhatjuk, akárcsak a böngészőt. Ha pedig meguntuk volna, elég a piros gombot hosszan megnyomni, utána feldobja annak a lehetőségét, hogy visszakapjuk az általános kinézetét a telefonunknak.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram