2024.02.21.TomiSpark

Vajon mire képesek a Baseus és a Wozinsky slágertermékei?

Ezúttal egy kettős tesztet hajtottunk végre, mégpedig abból az okból, hogy a lehető legjobban próbálhassunk ki két igazán ígéretes terméket. Megnéztük, mire képes a Baseus 100 wattos töltésre alkalmas töltője, továbbá teszteltük a Wozinsky több szempontból is különleges töltőkábelét.

Mivel manapság egyre több okoskészülék képes 100 wattos vagy ennél is jobb teljesítményű gyorstöltésre, így mindenképp szerettük volna letesztelni a Baseus egyik legjobbjának tartott termékét, ami a GaN5 Pro névre hallgat és bár mellékeltek mellé egy saját kábelt, hajtott minket a kíváncsiság, így ezzel egyszerre néztük meg, mire képes a Wozinsky WUCCC2, ami egy pici kijelzőt is kapott.

A tartóssággal aligha lesz gond

Kezdjük utóbbival, ami egy type-C to type-C és a 100 wattos töltéshez is alkalmas, továbbá az egyik végén elhelyezett kijelzőn folyamatosan mutatja nekünk, aktuálisan hány wattal zajlik a töltés. Ezáltal pontosabb adatokat kapunk, ami sok szempontból hasznos lehet. A termék 5000 forintba kerül, a feliratok mellett pedig szintén pozitív, hogy a cipőfűzőkre emlékeztető szövetfonatos kialakítással látták el, így könnyebben ellenállhat a sérüléseknek és kevésbé válik gubancossá, ami a töltő és adatátviteli kábelekkel még mindig az egyik legnagyobb probléma.

Sok esetben a későbbi töréseket is ez okozza, de jó hír, ezzel a megoldással a szokásosnál éppen annyival vált merevebbé a vezeték, hogy nem igazán tudott összecsavarodni. Ezzel nekünk konkrétan egyszer sem volt gondunk, de ebben a rajta lévő levehető tépőzár is segített. Itt azonban figyeljen majd mindenki, mert ez elég könnyedén lecsúszik róla, méretéből fakadóan pedig hamar szem elől téveszthető.

A tesztünk alatt több type-C-hez kialakított töltőfejjel kipróbáltuk és egyik esetben sem csalódtunk, élvezet volt használni, részben a fentebb említett dolgok miatt, továbbá a méretének köszönhetően. A vezeték hossza 2 méter és akkor is kényelmes volt mondható, amikor például egy okostelefonnal távolabb kerültünk vele a konnektortól.

Az időspórolás mestere

A GaN5 Pro esetében mindenképp kiemelendő, hogy több más gyorstöltőhöz képest, ez a modell a szilícium helyett a gallium-nitridből származó energiát használja. Ez elvileg azért előnyös, mivel egy olyan félvezető anyagról van szó, amely nem csak a töltési folyamat hatékonyságát javíthatja, de kevesebb energiát és helyet igényel. Ezért a termékért már 26 ezer forintot kell kifizetnünk, ami nem kevés, de tapasztalatunk szerint, hosszú távon egy hasznos befektetésként tekinthetünk erre az összegre.

A Baseus cucca ugyanis egészen minőségi módon lett elhelyezve a dobozában, saját kábelt is mellékeltek hozzá, szintén tépőzárral és a főegység is többszörösen volt becsomagolva, ahogyan az a képen is látható. Miután áramot kapott, egy kék színű fény világít az egyik sarkán, ami azért is hasznos, mert ha mégsem menne a töltés, azt legalább biztosan kizárhatjuk, hogy az eszköz ne venne fel áramot.

Amellett, hogy megfelelő körülmények között akár a 100 wattos töltés is megvalósítható, USB-C és USB-A bemenetet is elhelyeztek rajta, ráadásul ezek egyszerre is használhatók. Így tehát nem csak azzal spórol nekünk időt, hogy hamarabb feltöltenek a készülékeink, de ezekből akár kettőt is táplálhatunk ugyanazon időben, ha megvannak hozzá a szükséges kábelek.

Mi kipróbáltuk vezeték nélküli fülhallgatóval, okosórával és okostelefonnal is, ezeknél pedig használtuk a gyári vezetéket, a Wozinsky gyártmányát és egy hagyományosabb kábelt is. Utóbbival természetesen nem produkált túl jó eredményeket, viszont bármilyen más gyorstöltésre alkalmas kábellel nagyszerű volt.

Az eszközök többségénél egy 10-15 percet még akkor is tudtunk spórolni, amikor például a Wozinsky által jelzett értékek szerint maximum 14-13 watt árammal tudtunk tölteni. Ez persze többtényezős egyenlet, attól is függ, honnan vételezünk áramot és mennyivel tölthető maximum az adott készülék. Ugyancsak gyorsan mentek végbe a dolgok, amikor két különböző eszközt töltöttünk egyszerre és az ígért 100 watt is elérhető a megfelelő körülmények között. Az adatátviteli sebesség 480 Mbps, viszont Type-C kábellel 65 watt, az USB-A aljzatba csatlakoztatott vezetékkel pedig 30 watt a maximum, ha nem csak egy dolgot töltünk.

Jó dolog még, hogy a kéteszközös töltés közben sem melegedett fel túlzottan, teljesen vállalható volt a hőmérséklete, de szót kell ejteni a hordozhatóságról is. A termékleírásokban ugyanis nagyon büszkén emelték ki, hogy egy klasszikus töltőfejnél ez a modell nagyjából 30 százalékkal kisebb, ezért zsebben is elfér. Nos, a hozzátartozó kábel összehajtva a tépőzárral tényleg bárhol elfér, de a töltőfejet inkább táskában, esetleg kabátok vagy pulóverek zsebeiben lehet elképzelni. Egy sima nadrágban már elég kényelmetlen, így ezt a részét nem érdemes teljesen komolyan venni, ám ettől függetlenül tényleg könnyedén elvihetjük bárhová. A súlya is mindössze 229 gramm.

Tudását és teljesítményét persze nem adják olcsón, de ezért cserébe kapunk még garanciát is rá, valamint a Baseus cuccainál már teljesen megszokott kedves matricákat is. Ha szeretnétek megvásárolni valamelyik darabot, akkor az alábbi linkeken érhetitek el a Smartdiszkontnál, akiknek nagyon köszönjük a terméket!

Baseus GaN5 Pro - Ár: 26 000 Ft

Wozinsky WUCCC2 - Ár: 5000 Ft

9
/10
Ár/érték
Összegzés

Bár a Wozinsky kábelén a kijelző nagyobbnak tűnik a gyári képeken, ettől függetlenül jól olvashatók a feliratok és kényelmesen használható, ráadásul mindig tudjuk, mennyivel töltünk éppen. Csak ajánlani tudjuk, akárcsak a Baseus termékét, mert bár van ennél erősebb és komolyabb kivitel is a piacon, a majdnem két hónapig tartó tesztünk során tartósnak és kifejezetten hasznosnak bizonyult, főként a dupla töltés lehetőségével.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram