2023.08.19.TomiSpark

Újabb saját márkás készülékekkel állt elő a Telekom

Nagyjából egy évvel ezelőtt sokak figyelmét felkeltette a szolgáltató, amikor bejelentette, hogy saját brandje alatt kezd el 5G képes okostelefonokat forgalmazni. A fennmaradt mobiloktól nemrégiben egy akció segítségével próbáltak megszabadulni, mivel megérkezett a legújabb generáció, többek között egy tablettel.

Tavaly azzal a szlogennel mutatta be saját márkás készülékeit a Telekom, hogy „5G minden zsebbe”, ezzel pedig egy megfizethetőbb alternatívát akartak kínálni azon ügyfeleik számára, akik olcsóbb módon akarták kiélvezni a modern technológia előnyeit. Ez 2022 őszének elején történt, 2023 nyarának végén pedig megérkezett a folytatás.

A legújabb telefonok elnevezésén nem sokat módosítottak, T Phone 5G (2023) és T Phone Pro 5G (2023) néven futnak, amelyeket a Deutsche Telekom adott ki és hozta forgalomba több leányvállalatánál, így például a Magyar Telekomnál is. Az egyes darabok egyébként külsőre sem változtak sokat, de valamivel mégis többet kínálnak az elődökhöz képest.

Fotók: Telekom

Az alapmodell 6,5, a Pro 6,8 hüvelykes képátlóval rendelkezik, a kijelző pedig IPS technológiát kapott mindkét oldalt, de csak HD+ felbontásra képesek. Akkumulátorból az olcsóbbikban egy 4500 mAh-s dolgozik, a drágábbikban pedig 5000 mAh-s, utóbbit 10 wattal vezeték nélkül is lehet tölteni. A kamerákat illetően hátul ugyanúgy egy 50 megapixeles főkamera teljesít szolgálatatot, a 2 megapixeles makró és a szintén 2 megapixeles mélységi kamera ugyancsak adott a telefonoknál, a Pro viszont egy 5 megapixeles ultra-széles egységet is kapott. Az előlapi kamera is magasabb minőséget kínál, a szimpla T Phone esetében egy 8 megapixeles egységgel dolgozhatunk, a T Phone Prónál viszont 16 megapixelessel.

A háttértárat tekintve érezhető a fejlődés, a szerényebbik okostelefon 4 GB RAM-ot hoz 128 GB tárhellyel, a nagyobbik testvér pedig 6 GB RAM-ot és 256 GB háttértárat kapott. Belül továbbra is a a nyolcmagos MediaTek Dimensity 700 rendszerprocesszort használják, ebben tehát nincs változás, de újdonság, hogy az Android 13 fut rajtuk.

Rendelkeznek IP52 minősítéssel is, így a víznek és a pornak is jobban ellenállnak majd, de lesz bennünk ujjlenyomat-olvasó, illetőleg az arcfelismerés is adott. Szintén pozitívum, hogy a Telekom biztosítja a VoWiFi támogatást is, valamint az NFC chip is jelen van mindkét telefonban, amit a szolgáltató közleménye szerint a Google segítségével fejlesztettek. Ennek köszönhetően 2024 júniusának végéig egy különleges akciót hirdettek meg, mivel a beregisztrált készülékek után 3 hónapos, díjmentes Google One előfizetést adnak ajándékba, de a Google Kids Space szolgéltatások is elérhetők lesznek.

A T Phone 5G (2023) listaáron 71 940 forintba kerül, míg a T Phone Pro 5G (2023) 89 100 forintot ér, de természetesen ennél jóval kedvezményesebb módon is hozzájuthatunk a telefonokhoz a szolgáltató ajánlataival.

Már tabletet is kínálnak

A legnagyobb meglepetés nem a telefonok apróbb módosításaiban rejlettek, hanem abban, hogy a kínálat egy táblagéppel is bővült. A 10,36 hüvelykes FHD kijelzőt és 2000 x 1200 képpontos felbontást felvonultató újdonságban 7000 mAh-s akkumulátor kapott helyet, belül pedig a telefonokhoz hasonlóan a MediaTek Dimensity 700 processzorra számíthatnak a felhasználók. Kamerás teljesítményben nem lesz túl erős, de az emberek többsége nem is ezért vesz tabletet. Elől és hátul is 8 megapixeles egységekkel számolhatunk, de utóbbi esetében egy 2 megapixeles kamera is besegít.

Ezen is az Android 13 fut, ehhez is jár a Google One-ra szóló ajánlat, de van még más, ami közös a mobilokkal. Videózni például mindegyik Full HD-ban tud, a frissítések két évig biztosítottak androidos oldalról, míg a biztonsági frissítések négy évig, akárcsak a szoftvertámogatás. Hátrány viszont, hogy nincs GPS, sem pedig NFC, ugyanakkor támogatja az eSIM használatát is, ahogyan a Dual-SIM-es megoldás is jelen van. A tablet listaáron 84 480 forintba kerül.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram