2022.09.29.TomiSpark

Saját márkás telefonokat dob piacra a Telekom

Váratlan húzással rukkolt elő a vállalat, mely csütörtökön délelőtt jelentette be, hogy kilenc európai országban lesznek kaphatóak legújabb termékei. A készülékek 5G képesek, mivel a céljuk a szolgáltatás gyorsabb elterjesztése.

„5G minden zsebbe” – ezzel a szlogennel mutatta be a T Phone, valamint a T Phone Pro nevű mobiljait a Telekom, melynek célja, hogy a csúcskészülékekhez képest egy valamivel elérhetőbb alternatívát kínáljanak azoknak, akik élvezni szeretnék az 5G előnyeit. Ez a húzás némileg váratlan, habár nem először fordul elő, hogy egy szolgáltató a saját logóját teszi rá egy telefonra. Ezúttal a Telekom hivatalos közleményben jelentette be az újdonságok érkezését, melyben minden elsődlegesen lényeges információról tájékoztatták az embereket, az érintett országokban, így tehát Magyarországon pedig bemutatót is tartottak az érdeklődők számára.

A csütörtökön leleplezett mobilokat a Deutsche Telekom Ausztriában, Horvátországban, a Csehországban Magyarországon, Montenegróban, Észak-Macedóniában, Lengyelországban, Romániában és Szlovákiában teszi elérhetővé. Az értékesítés október 5-én indul, 2023 elejétől pedig a német piacon is megtalálhatók lesznek.

Fotók: Telekom

„Egy olyan időszakban, amikor az 5G okostelefonok magas ára sokak számára akadályozza a gyors, csatlakoztatott technológiához való hozzáférést, a T Phone és a T Phone Pro bevezetése fontos lépés a digitális szakadék csökkentése felé, hiszen a nagy képernyőket, a nagy felbontású kamerákat és a prémium dizájnt sokak számára megfizethető árral kombinálják. Az 5G-képes T Phone és T Phone Pro a kiváló minőségű funkciók széles skáláját kínálja. A készülék ára 199 eurótól, illetőleg 249 eurótól kezdődnek, ennek megfelelően az árak országonként eltérőek. Emellett vonzó díjcsomagok is jelen lesznek, amelyek havi 1€-tól kezdődnek” – állt a hivatalos sajtóanyagban. Ahogyan írták, az árak eltérhetnek, a HVG.hu információi szerint itthon a T Phone-ért 90 200 forintot kérnek majd el, míg a T Phone Pro 107 800 forintba kerül.

Az eszközök T-Mobile US sikeres saját márkás „REVVL” okostelefon-családja által létrehozott szakértelemre épülnek, melyeken az Android 12 fut majd, és állítólag úgy tervezték őket, hogy szoftver és a hardver tekintetében is zökkenőmentes élményt nyújtsanak, kihasználva az 5G hálózatban rejlő lehetőségeket. Az alapmodell egy 6,82 hüvelykes képernyőt kapott, amihez 4 GB RAM és egy 64 GB-s tárhely adott, igaz utóbbi bővíthető. Ami a kamerát illeti, elől egy 5 megapixeles egységet kapunk, hátul pedig egy 50 megapixeles főkameráról lehet beszélni, ami mellett egy 2 megapixeles makrokamera és mélységérzékelő is helyet kapott. Fontos még kiemelni a 4500 mAh kapacitású akkumulátort, amihez ugyanúgy jár a 15 W-s gyorstöltés lehetősége, mint a nagyobb testvér esetében.

Utóbbinál már 5000 mAh-s akkut kapunk, valamint akár a vezeték nélküli töltés is lehetséges, kamera tekintetében hátul majdnem ugyanaz a helyzet, mint a másik modellnél, ám itt kapunk egy 5 megapixeles ultraszéles látószögű egységet is. Az elülső kamera már 16 megapixeles, de nem csak ebben jobb a Pro. 4 helyett itt 6 GB RAM jár, valamint 128 GB tárhely, ami szintén bővíthető. Ami egységes még, hogy a telefonokat a MediaTek Dimension 700 processzor hajtja, az arcfelismerés és az ujjlenyomat olvasó ugyanúgy használható, cseppállók és vízállók (IP52), valamint 3.5mm-es jack csatlakozó megy bele mindkettőbe.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram