2022.01.06.TomiSpark

Legyél képben – 1080p HD webkamera USB 2.0 mikrofonnal

Bár manapság a telefonok sokszor kiváltják a webkamerákat, még mindig vannak olyan helyzetek, amikor praktikusabb és egyszerűbb lehet egy külön erre készült eszközt alkalmazni. Legújabb teszttermékünk pontosan azt tudja, amit a leírásban ígért.

Tesztsorozatunk folytatásaként ezúttal egy webkamerát kaptunk, ami első ránézésre picinek, praktikusnak és meglepően egyszerűnek tűnt. Utóbbi annál is inkább igaz volt, hogy finoman szólva sem tolták túl a dizájnt. Nem volt színes, nem volt rajta valami kedves dizájn, egy sima karton dobozt kap kézhez az ember, melyen a név és a lényeges dolgok vannak ráírva.

Kibontani könnyű volt, az eszköz pedig egy puha és vastag selyemzacskóba volt csomagolva. Alatta mindössze egy használati útmutatót találtunk és semmi mást. Utóbbit átolvasva elég egyértelmű, hogy miért.

A kamerát ugyanis nem bonyolították túl, egy nagyon kompakt termékről beszélünk, amit úgy terveztek meg, hogy a lehető legkönnyebbé tegyék a használatát. A kicsi méretű eszköz köré tekertek egy USB kábelt, mely alapvetően hozzátartozik, vagyis nem a lecsatlakoztatható fajta. Mindez persze nem hangzik jól, ha esetleg sérülés érné, ugyanakkor a vezeték szigetelése elég vastag és megfelelően hosszú ahhoz, hogy ne szakadjon el néhány használat után.

A csatlakozó végére egy műanyag védő elemet is elhelyeztek, amit hosszú távon valószínűleg kevesen fognak használni, de nem érdemes eldobni, hiszen ez is egy plusz biztosítékot ad. A rögzítéshez egy csipeszes talpat kapunk, ami szintén a kamera része. Ennek az alsó része teljesen vízszintes állapotba hozható, így könnyen rá tudjuk tenni a monitorra, az asztalra, vagy igazából bárhová.

A teszt során egy okostévére, egy vékonyabb, illetőleg egy régebbi technológiájú vastagabb kerettel rendelkező monitorra is rátettük. Igaz el kell játszani vele egy kicsit, hogy meglegyen a biztos pozíció, ám ha ezt sikerül megtalálni, akkor nem lesz vele tovább gond, vagyis ezért mindenképpen jár a dicséret.

Szintén ugyanez a helyzet a használatkor. A leírás egyik legfontosabb pontja, hogy a kamera Plug and Play, vagyis külön alkalmazás letöltése és egyéb telepítés nélkül is működésbe lehet hozni. Mindez tényleg így volt, hamar megtalálta a gép, azonban itt is érdemes rászánni az időt a beállításokra.

Windows 10 esetében például az alapvető kamera alkalmazás azonnal felismerte, a webes appoknál már muszáj volt vele babrálni egy kicsit, de ez sem volt órák kérdése. A felbontás tekintetében sem csalódtunk, megkapjuk az ígért HD felbontást, de nem többet, sőt, ha tudunk akkor figyeljünk a fényre, mert arra elég érzékeny volt.

Ez szintén igaz a szögekre. A kép középső része nagyon tiszta volt, a szélén viszont elég homályos, azonban egy ilyen eszköztől alapvetően nem elvárás, hogy 4K minőségű fotókat készítsünk vele. Egy irodában vagy home office esetén hatalmas hasznát vehetjük, miután könnyen applikálható, diszkrét mérettel rendelkezik és egészen kedves formája van.

Az igazi pluszt a takaróelem adja, utóbbival eltakarhatjuk a lencsét, így ha valaki attól félne, hogy megfigyelik, vagy csak eltűnne egy kicsit, akkor erre is van megoldás. Ezzel kapcsolatban muszáj kiemelni, hogy bár a szélén lévő recés kialakítás jónak tűnik ennek alkalmazásához, viszont ezt lehet érdemes inkább körömmel mozgatni, egyéb esetben nem könnyű a feladat.

Ár: 4290 FT

Ár/Érték: 10/8

A terméket köszönjük a Smartdiszkontnak! Ha szeretnétek megrendelni, azt ide kattintva tehetitek meg:

9
/10
Ár/érték
Összegzés

Durván négyezer forint egy ilyen kameráért abszolút nem mondható drágának, munkára is kiváló lehet, de egy kezdő gaming szettbe egyaránt beleillik. Egyre többen dolgoznak otthonról, így szükség lehet egy olcsó és hasznos társra, ami könnyen mozgatható, gyorsan rögzíthető, valamint megfelelő minőséget képvisel.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram