2022.07.12.TomiSpark

Zenei játékot vásárolt a Spotify

Új irányba nyitott a népszerű streamingszolgáltató, miután megvették a Heardle névre hallgató zenei kvízt, amit a Wordle ihletett.

Egy darabig még saját weboldalán lesz elérhető, de nem kizárt, hogy a jövőben a Spotify alkalmazásaiba, és webes felületébe integrálódik a Heardle. A játék viszonylag friss, hiszen a nemrégiben hatalmas sikereket elérő Wordle alapján jött létre, ráadásul a felépítés, valamint a dizájn is erre alapult.

Július 12-én megérkezett a bejelentés, hogy a Spotify megvásárolta ezt a játékot. A vállalat korábban még nem tett ilyen lépést, ezzel pedig egyrészről lekötik a zenerajongókat, másrészt felfedező eszközként is működhet a The Verge beszámolója szerint.

A játék lényege, hogy felhasználóknak hat próbálkozáson belül kell kitalálniuk a lejátszott dalt. Először a kezdőhangok, majd az egyre hosszabbá váló utalások alapján. Amikor a végén kiderül a megfejtés, a Spotify-on található dalra kapunk egy linket, ez pedig az első nagyobb változás. Korábban a SoundCloudra irányított minket az oldal.

„Mindig innovatív és játékos módszereket keresünk arra, hogy fokozzuk a zenei felfedezést, és segítsük a művészeket abban, hogy új rajongókhoz jussanak el. A Heardle igazán szórakoztató módszernek bizonyult arra, hogy rajongók millióit hozzuk kapcsolatba az általuk ismert és szeretett dalokkal és az új számokkal, valamint arra, hogy versenyezzenek a barátaikkal, melyikük rendelkezik a legjobb zenei ismeretekkel” - mondta Jeremy Erlich, a Spotify globális zenei vezetője.

A Heardle Spotify-integrációja az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Írországban, Kanadában, Ausztráliában és Új-Zélandon indul, mielőtt más országokra és nyelvekre is kiterjedne. A vállalat azt is tervezi, hogy a Heardle-t idővel teljesebb mértékben integrálja az alkalmazásba, bár azt nem közölte, hogy ez hogyan és mikor fog megtörténni, és azt sem mennyit fizetett most érte.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram