2022.01.05.TomiSpark

Wi-Fi-n keresztül töltődik a Samsung új távirányítója

A CES továbbra is hozza azt a szintet, ami elvárható, ugyanis a gyártók sorra jelentik be, az új eszközök érkezését. A Samsung több friss televíziókról is lerántotta a leplet, viszont ehhez kapcsolódóan egy igazán érdekes újítást is megmutattak a közönségnek.

Amikor az ember azt hinné, hogy nincs új a nap alatt, akkor a technológiai cégek valahogy mindig képesek egy érdekes fejlesztéssel előrukkolni. Az gyakorlatilag egyértelmű volt, hogy a Szórakoztató Elektronikai Kiállítás alkalmával jó néhány tévét bemutatnak majd, a Samsung viszont képes volt a tartozékok terén is megújulni.

Ez jelen esetben a távirányítóra vonatkozik. A dél-koreai gyártó készülékeinél az utóbbi években már megszokhattuk, hogy a kapcsoló elég minimál stílust képvisel, ami a kevés, de annál több funkcióra képes gombokban nyilvánul meg.

Ezúttal egy olyan távirányítót prezentáltak, melynek energiaellátása újabb alternatívával szolgál a hagyományos elemes megoldás helyett. Ez gyakorlatilag a továbbfejlesztése a 2021-ben már bemutatott Eco Remote távirányítónak, ami a környezetvédelem és a hulladék csökkentése gyanánt egy lítium-ion telepet és egy napelemet kapott.

Így elvileg folyamatosan biztosított a kiegészítő működése, most azonban újabb megoldással jelentkeztek. A felújított eszköz ugyanis a rádióhullámokkal tölti magát, ami leegyszerűsítve annyit jelent, hogy akár a Wi-Fi által is elegendő energiát tud termelni. Bár alapvetően a napelemnek elégnek kellene lennie, kerülhet a távirányító olyan helyekre, amikor ez nem tud segíteni, egy WLAN router viszont egyre több lakásban megtalálható, így mindenképpen lesz energiaforrása.

A Samsung azt is megerősítette, hogy az eddig csak fekete színben elérhető kapcsolót mostantól már fehér színben is kérhetik a felhasználók. A gyártó fontosnak tartotta még kiemelni, hogy újrahasznosított anyagokból dolgoznak, valamint azt, hogy folyamatosan kutatják az új lehetőségeket az energiatakarékos termékek előállításához.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram