2021.12.11.TomiSpark

Visszatérnek az időrendi posztok az Instagramon

Az utóbbi néhány évben többször is szóba került, hogy a népszerű képmegosztó oldal ismét szeretné időrendi sorrendben megjeleníteni a bejegyzéseket, ezúttal viszont hivatalos megerősítés érkezett a terveikkel kapcsolatban.

Egy időben az volt a megszokott és a normális, hogy a közösségi oldalakon megjelenő posztok sorrendben kerültek elénk, ám idővel a legtöbb helyen változtattak ezen a felfogáson és inkább a kedvelések, a megtekintések száma, valamint egyéb relevanciák alapján kezdték el szűrni a bejegyzéseket.

Ez alól az Instagram sem volt kivétel, ám amíg egyes helyeken magunk dönthetünk arról, hogy miként kerüljenek elénk a mások által feltöltött tartalmak, addig a képmegosztón erre nem volt lehetőség. 2016-ban ugyanis eltűnt a kronologikus hírfolyam, a helyét pedig az algoritmus általi válogatás vette át.

2022-ben viszont új időszak kezdődik, ezt a Twitteren jelentett be a cég, ezek alapján pedig jövőre bővül a lehetőségek száma az oldalon.

Az Instagram vezetője, Adam Mosseri a sztori funkciót használta fel arra, hogy beszéljen a témáról és egyúttal válaszoljon az emberek kérdéseire a vállalat tervéről. Itt elárulta, hogy két verziót is tesztelnek, az elsőben kiválaszthatjuk a magunk kedvenceit, melyek kronologikus sorrendben kerülnek elénk, a másikban pedig szintén időrendileg jönnek a posztok és így láthatjuk mindazok bejegyzéseit, akiket követünk, azt ugyanakkor nem említette, hogy az ajánlott bejegyzések hogyan kerülnek majd ezek közé.

A vezető igyekezett tisztázni, hogy a teljesen kronologikus mód is létrejöhet nem sokkal az előző két verzió megjelenése után, valamint azt is, hogy az algoritmus szerinti válogatás sem tűnik el, ezek közül a felhasználók maguk választhatnak majd.

„Nem távolodunk el teljesen a rangsorolástól. Megadjuk az embereknek a lehetőséget, hogy a feed kronologikus változatára váltsanak, de úgy gondoljuk, hogy a rangsorolás magas szintén segít összekapcsolni az embereket a számukra legfontosabb tartalommal” - idézte Mosseri szavait a The Verge.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram