2022.04.07.TomiSpark

Virtuális sört gyártott a Heineken

A népszerű holland sörmárka nemrégiben dobta piacra Silver nevű termékét, melyet a való életben, és a Decentraland nevű virtuális világban is megtalálhatnak az érdeklődők.

Egyre nagyobb a kereslet a metaverzum néven ismert digitális platformok iránt, ahol tulajdonképpen ugyanúgy élhetjük az életünket, mint a valóságban, persze virtuális keretek között. Nemrégiben a Facebookot birtokló Meta is bejelentette, hogy megalkotja saját világát, de nem lehet elmenni szó nélkül a Decentraland mellett sem, melyben egy igazán ismert márka vásárolt területet idén tavasszal.

A Heineken reklámjai általában mindig elég kreatívra sikerülnek, ezzel pedig úgy látszik, továbbra sem lesz gond, mivel legutóbb az említett helyen alkották meg a saját virtuális sörfőzdéjüket, valamint a Silver nevű italt, amit bárki kérhet, aki úgy dönt, hogy bejelentkezik ebbe a világba, sőt a bemutató során a pixeles sör mellé, egy szintén pixeles homár is járt.

Mindez egyrészt jó reklámfogás és egy újabb területen tudják megismertetni az emberekkel legújabb terméküket, másrészt egyfajta tükröt szerettek volna mutatni a társadalomnak, felhívva a figyelmet arra, hogy a személyes emberi kapcsolatoknak továbbra is hatalmas jelentőségük van.

„A Heinekennél továbbra is hiszünk abban, hogy a kapcsolattartás ugyanannyira elengedhetetlen az emberi léthez, mint a víz vagy a levegő. Tisztában vagyunk azzal, hogy a metaverzum szórakoztató módon hozza össze az embereket, azonban egyértelmű, hogy ez nem a legkézenfekvőbb hely egy új sör megkóstolására. Vadonatúj virtuális termékünk bemutatójával egy görbe tükröt mutatunk magunknak és azoknak a márkáknak, akik olyan innovációkkal ugranak fejest a metaverzumba, amelyeket a legjobban a való világunkban élvezhetünk. Egy viccet akartunk csinálni ebből, és mindenkit emlékeztetni arra, hogy a valóságban semmi sem helyettesítheti egy frissítő sör ízét, még az új virtuális Heineken Silver sem” – mondta Bram Westenbrink, a Heineken márka globális vezetője a bemutató során.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram