2023.04.18.TomiSpark

Virtuális cipőkkel támad a Nike

Felvenni nem lehet majd ezeket, de mégis nagy értéket képviselnek. Jönnek a gyártó sneaker NFT-ket tartalmazó alkotásai, amelyek egy régi klasszikus előtt tisztelegnek.

Ha valaki esetleg nem lenne jártas ebben a témában, akkor gyorsan összegezzük: az NFT egy rövidítés, ami a Non-fungible token kifejezésre utal. Ezek az úgynevezett, nem helyettesíthető tokenek, amik tulajdonképpen olyan kizárólag virtuálisan létező digitális tárgyak, alkotások, melyek korlátozott számban vannak jelen, vagy csak egyetlen egy létezik belőlük.

Ez a fizikai tárgyak esetében teljesen természetes, digitálisan viszont nehéz elképzelni, hiszen egy virtuálisan létrehozott tárgyat, képet, vagy egy levelet elég könnyű lemásolni, ugyanakkor ezt forradalmasította a blokklánc technológia, ami lehetővé tette, hogy itt is legyenek egyedi dolgok.

Ezeknek ráadásul most elég nagy divatja lett, a menő dolgokból pedig a Nike márkája értelemszerűen nem akart kimaradni. Többek között ezért, illetőleg a 41 éves ikonikus Nike Air Force 1 sneaker iránti tiszteletből jött létre az Our Force 1 (OF1) nevű kollekció.

Fotók: Nike

Ennek már volt előjele, hiszen néhány hónappal ezelőtt jelentették be a .Swoosh web3 platformjukat, ami az otthona lesz a virtuális alkotásoknak, most pedig az is kiderült, hogy az említett kollekció két típusból áll majd. Az egyiket a Classic Remix sneaker dobozok alkotják, amelyekben Air Force 1 cipőkre hasonlító darabokat találhatunk majd, míg ennek párja lesz a New Wave nevű csomag, amiben a megfoghatatlan lábbelik a 2007 után tervezett cipőkre utalnak.

Ehhez fontos hozzátenni, hogy a Nike közleménye szerint a Classic Remixben lesz egy a többinél jóval egyedibb AF1, egy kis "nosztalgikus csavarral", a New Wave-ben pedig ugyanúgy kaphatunk egy különlegesebb darabot némi "futurisztikus csavarral", ahogyan a bejelentés során fogalmaztak.

Az OF1 NFT feloldásához szükséges kulcsokat már most elkezdték kiküldeni a szerencsésebbeknek, számukra az első darabokat május 8-án teszik elérhetővé, de két nappal később bárki megvásárolhatja majd az említett dobozokat, aki a .Swoosh közösség tagja. Utóbbihoz ingyenesen lehetett csatlakozni, és ez most sincsen másképp, ugyanakkor most a béta változat fut, amihez már várólista van.

A sneaker dobozok 19,82 dollárba kerülnek majd, .Swoosh közösségéhez pedig érdemes csatlakozni, mivel a Nike tavalyi ígérete alapján a tagok a digitális gyűjtőeszközök mellé további segédprogramokat és előnyöket adnak majd, így például exkluzív fizikai termékeket, vagy különleges élményeket kínálhatnak a jövőben.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram