2022.10.25.TomiSpark

Világszerte összeomlott a WhatsApp

Teljesen lehalt a Meta üzenetküldője, október 25-én magyar idő szerint délelőtt. Az alkalmazásban a többség nem tudta elküldeni az egyes bejegyzéseket, de másfajta panaszok is érkeztek, amire a cég egy hivatalos közleményben reagált.

A közösségi oldalak és applikációk már az életünk részévé váltak, amit tökéletesen prezentál, mikor az egyik legnépszerűbb megadja magát. Ahogyan ilyenkor lenni szokott, úgy ezúttal is számtalan bejelentés érkezett a Downdetector felé, amire a legnagyobb hírportálok is felfigyeltek.

A gond ezúttal a WhatsApp esetében lépett fel, mint kiderült globálisan. Az Engadget jelentése szerint az Egyesült Államokban, Kanadában, Európa egyes részein, például az Egyesült Királyságban és Olaszországban, valamint az ázsiai országokban, köztük Indiában, Malajziában, Japánban és a Fülöp-szigeteken volt a legnagyobb fennakadás, de 12:00 tájékán itthon is 400 felett volt a bejelentések száma.

A legtöbb embernél az volt a probléma, hogy sikertelenül próbálták meg elküldeni az üzeneteiket, de voltak, akik már belépni sem tudtak, és a regisztrációk is elakadtak. Ezek a gondok a webes felületen és az alkalmazásban egyaránt megfigyelhetők voltak, ami Brazíliában és Indiában azért is nagy baj, mert rengeteg kisvállalkozó használja a fizetések fogadására, kereskedelemre és kapcsolattartásra egyaránt.

A Meta dél körül egy közleményt is kiadott, melyben igyekeztek lenyugtatni a kedélyeket.

„Tisztában vagyunk azzal, hogy néhány embernek jelenleg gondot okoz az üzenetküldés, és azon dolgozunk, hogy a lehető leggyorsabban helyreállítsuk a WhatsAppot mindenki számára” – árulta el a cég szóvivője.

Ami jó hír, hogy az adatok alapján a legtöbb helyen már minden a régi kerékvágásban működik, délutánra ugyanis jelentősen visszaesett a bejelentések száma.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram