2022.03.03.TomiSpark

Videójáték készült a Red Hot Chili Peppers legendás klipjéből

Sokak kedvence lett annak idején az amerikai banda Califonication című dala, melynek klipje igazán látványosra sikerült, most pedig egy kreatív fejlesztő megvalósította a benne látott, korábban még nem létező játékot.

Az Red Hot Chili Peppers sok-sok év elteltével még mindig az egyik legnépszerűbb alternatív rock együttes, a Californication nevű albumuk pedig az egyik legsikeresebb lett a történetükben. A zenekar 1983 óta alkot, és az említett nagylemez 1999-ben jött ki a sorban a hetedikként. Világszerte több mint 16 millió példányban kelt el , míg 5 millió a hazájukban talált gazdára.

A címadó dalhoz akkor egy nagyon ütős klip készült, ami gyakorlatilag végig olyan, mintha egy videójátékot nézne az ember. A sikert jól mutatja a nézettség is, mely jelenleg 918 milliónál is több, ám ehhez hozzá kell tenni, hogy a videó csak 2009-ben került fel a YouTube-ra.

Ebből merített ihletet egy rajongójuk, Miquel Camps Orteza, aki úgy határozott, hogy elkészíti a klipben látható fiktív játékot. Orteza hét pályát rakott össze, melyeknek a videó egyes jelenetei adták a témáját. A játék igazán régi vágásúra sikerült, mivel próbál hű maradni az eredeti alkotáshoz, ugyanakkor itt a zene nem szól az egyes menetek alatt, vélhetőleg azért, mert ez szerzői jogi akadályokba ütközne.

Szintén nem jó hír, hogy az Apple eszközei egyelőre nem támogatottak, másutt viszont szépen fut és ingyenesen letölthető. Az oldalon persze segíthetjük anyagilag is a fejlesztő munkáját, de ugyanitt az irányításról és más hasonlóan fontos dolgokról kaphatunk információkat.

A játékot az alábbi linken lehet letölteni: https://comandogdev.itch.io/califonication

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram