2022.09.09.TomiSpark

Vezetékkel működő okosszemüveget prezentált a Lenovo

Főként filmezésre, vagy mobiljátékokhoz lehet hasznos a Lenovo legújabb kütyüje, mely az otthoni szórakozásban rejlő lehetőségeket szeretné a lehető legjobbak kiaknázni.

A Glasses T1 nevet kapta meg a kínai válallat okoszemüvege, melyet az IFA kiállításon mutattak be néhány nappal ezelőtt. Az eszköz lényegében Full HD OLED képernyőket helyez közvetlenül a szemünk elé, melynek egységét a gyártó privát kijelzőként jellemzett a bemutató során.

A The Verge hírei alapján a termék hasonló lesz a TCL által készített NxtWear Air-hez, amely két 1080p-s mikro-OLED képernyővel rendelkezik. Amit fontos megjegyezni, hogy az ilyen típusú szemüvegekkel nem kapunk igazi VR, vagy AR-élményt, és menetközben sem tudjuk használni. Habár technikailag ez lehetséges lenne, a biztonságot szem előtt tartva ezt semmiképp sem érdemes kipróbálni, miután a szemüveg eléggé eltakarja a kilátást, plusz egy vezetékes eszközről van szó.

A Lenovo elképzelése szerint ezt játékokhoz, vagy filmezéshez használják majd az emberek, a cégnél pedig úgy vélik, a közeljövőben egyre többen lesznek, akik a T1-en keresztül néznék majd az egyes műsorokat. Erre azért mernének fogadni, mert állításuk szerint olyan élményben lehet részünk ennek viselésével, mintha egy hatalmas mozivászon előtt ülnénk.

Fotók: Lenovo

A Glasses T1 táblagépekhez, okostelefonokhoz, asztali számítógépekhez, laptopokhoz egyaránt használható, ugyanakkor az Apple cuccai esetében érdemes beszerezni a a Lenovo HDMI-adapterét, valamint az Apple digitális AV-adapterét. A szemüveg a Motorola másodlagos Ready For nevű felületével is működik, amely lehetővé teszi az alkalmazások asztali stílusú használatát, a hosszabb és kényelmesebb használat érdekében pedig több orrpárna is jár majd hozzá.

Az újdonság bár vezetékkel csatlakoztatható, alapvetően akkumulátorról működik, viszont képes áramot felvenni arról az eszközről is, amivel éppen párosítottuk. A vállalat azt tervezi, hogy legkésőbb, 2023-ban a kiválasztott piacokon már elérhető lesz, de erről, valamint az árakról még nem adtak ki pontosabb információkat.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram