2021.09.16.admin-fazis

Vess egy pillantást a Xiaomi legújabb fejlesztéseire

Szeptember 15-én tartott a Xiaomi egy nagy eseményt, aminek egyértelműen az új 11T okostelefonok voltak a sztárjai. Ugyanakkor a vállalat számos más okos, és egyben hordozható eszközt és otthoni okos kütyüt fedett fel a nyilvánosság előtt. Bemutatták a Mi Band NFC-vel ellátott verzióját, egy hálószobás Wi-Fi rendszert, amely lefedi a nagy lakásokat, és egy középkategóriás projektort is.

Na de kezdjük a Xiaomi Mi Smart Band 6 NFC-vel

A Xiaomi még márciusban mutatta be hatodik generációs okos óráját, ami még akkor nélkülözte az NFC-t. Most a nagy közönség elé bocsátották az óra NFC-vel ellátott változatát, ami egészen rendkívüli. Hiszen ritkán fordul elő, hogy a Xiaomi Kínán kívül kiad egy NFC-vel kompatibilis modellt, de most pontosan ez történt.

A Xiaomi Mi Smart Band 6 NFC a Mastercard együttműködésével jött létre, amely az okosórával való érintés nélküli fizetéseket kezeli. Ráadásul az óra segítségével nemcsak, hogy fizetni lehet, hanem akár elektronikus tömegközlekedési bérleteket is tud tárolni.  

Egy másik változás az eredeti Band 6-hoz képest, hogy ez a verzió mikrofonnal is rendelkezik, így az óra viselője tud beszélni Alexával is, az Amazon virtuális asszisztensével.

A Mi Smart Band 6 NFC többi része nagyon hasonló az eredeti modellel – az árát is beleértve. Az NFC-vel ellátott verzió 55 euróba kerül Európában (ami csupán 10 euróval több, mint az eredeti verzió).

Bemutatták a Xiaomi Mesh System AX3000 rendszert is

Néhány nagyobb lakást egy router önmagában nem tud lefedni, és ilyen esetben az sem megoldás, hogy kábelekkel átszőjük az egész teret. Hiszen olyan ingatlanokat, amiket a hagyományos vezetéknélküli rendszerek is nehezen fednek le, a vezetékes rendszerek még nehezebben tudják.

Itt nyújthatnak segítséget az olyan vezetéknélküli megoldások, mint a Xiaomi Mesh System AX3000. Ez a modell 2 csomagot tartalmaz, ami elegendő akár 370 m²-es lakások lefedésére és 254 eszköz működtetésére is.

A Xiaomi Mesh System AX3000 Wi-Fi 6-ot (más néven 802.11ax-et) és 2x2 MIMO-t használ a két egységhez és a hozzájuk csatlakoztatott eszközök közötti gyors kapcsolathoz. Az átadás az egyik egységről a másikra automatikusan megtörténik, ami még jobban gyorsítja a folyamatot. A Mesh System AX300 rendszer 150 eurós áron kerül forgalomba.

Ezt tudja a Mi Smart Projector 2

A Xiaomi még márciusban mutatta be a Pro Projector-t, 1000 eurós ár címkével (900 euróssal az early bird kedvezmény alatt). Most kiadták a Mi Smart Projector 2-őt 600 eurós áron.

Ez a projektor 1920 x 1080 képpontos felbontást képes szolgáltatni, a kép mérete pedig 60 hüvelyk (1,6 m távolságra a faltól) és 120 hüvelyk (3,2 m távolságra) között változik. A hátlapon található HDMI-port Dolby Audio támogatással van ellátva, valamint egy 3,5 mm-es jack csatlakozó is található rajta, amivel külső hangszórókat lehet csatlakoztatni.

A korábbiakhoz hasonlóan Android TV appot is futtat, így különféle streaming szolgáltatások telepíthetőek közvetlenül a kivetítőre, vagy használható más vezeték nélküli tartalommegosztó rendszer is. Az USB 2.0 port lehetővé teszi a fényképek gyors kivetítését a meghajtóról.

Esetleg mégis inkább egy másik projektor mellett döntenél? Ez esetben nézz körül kínálatunkban, ahol projektorok és TV kiegészítők széles választékából szemezgethetsz. Ám nemcsak projektorok állnak a rendelkezésedre, hanem majdnem minden létező mobil-, tablet-, számítógép- és laptopkiegészítőt megtalálhatsz a kínálatunkban.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram