2023.05.30.TomiSpark

Vérnyomást is mér a Samsung kijelzője

Különleges újdonságról rántották le a leplet az ismert márka részéről. A legújabb OLED ugyanis a vérnyomásunkat, de akár a stressz-szintünket is képes megállapítani.

Nagyon érdekes dolgokat mutatott be a napokban a Samsung. A cég gyártmánya, a Sensor OLED Display rengeteg hasznos tulajdonsággal rendelkezik, ám azt fontos leszögezni, hogy ez csak egy szimpla fejlesztés, ami beépíthető más eszközökbe, önmagában azonban nem megvásárolható.

Ennek oka, hogy Samsung Display közvetlenül nem gyárt árucikkeket, de az elképzelhető, hogy a márka más divízióiban felhasználják majd a kijelzőt, arra pedig ugyancsak megvan a lehetőség, hogy mások is megvásárolják, ha alkalmaznák valamilyen eszközben.

A szóban forgó OLED kijelző ugyanis nagyszerű dolgokat produkál a The Verge cikke szerint. Az egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy képes bárhol felismerni az ujjlenyomatokat, vagyis sok mai mobilkészülékkel ellentétben, itt az ujjlenyomat-olvasás képessége nem csak egy adott területre korlátozódik.

Ezen túlmenően pedig akár orvosi termékekben is nagyszerűen hasznosíthatják majd, ahogyan a fitneszhez gyártott kütyükben is, mivel a Samsung állítása szerint képes megmérni az érintésből a pulzusunkat, ahogyan a vérnyomást és a stressz-szintünket is. Ehhez a gyártó ajánlása alapján érdemes kettő ujjat használni egyszerre a pontosabb eredmények érdekében, ám azt innen egy rövidbe bemutató alapján elég nehéz megmondani, hogy ténylegesen mennyire pontosak a kapott adatok.

Mindenesetre az biztos, hogy a technológiára lesz majd igény a közeljövőben, főként az okoseszközökben lévő folyamatosan fejlődő egészségügyi funkciók miatt.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram