2021.12.05.TomiSpark

Véletlenül függesztette fel a felhasználóit az eBay

A karácsony előtti időszakban az aukciós oldalak forgalma is jelentősen megnövekszik, ám úgy látszik az amerikai cégnél nem reagáltak jól erre. Az eBay ugyanis december 3-án felfüggesztette a regisztrált profilok egy kisebb csoportját, mint azóta kiderült nem is szándékosan.

Bár Magyarországon nem annyira elterjedt az eBay használata, azért itthon is vannak szép számmal, akik rendelgetnek az oldalról, külföldön pedig még mindig népszerű maradt. Ez főként az Egyesült Államokra igaz, ahol rengeteg embert érintett ugyanaz a probléma december első napjaiban.

Többen lettek figyelmesek arra, hogy letiltották a profiljukat, magyarázat viszont nem érkezett rá azonnal. Erről a Redditen is rengeteg információ megtalálható, de a The Verge is beszámolt az esetről. Az internetes portál hírei szerint olyanokat is felfüggesztettek, akik egyébként kiváló értékelésekkel rendelkeztek a vásárlások és az eladások után, mások arra panaszkodtak, hogy törölték a licitjeiket.

Az eBay december 4-én adott ki erről egy hivatalos közleményt, melyben egyrészt elismerték a hibát, másrészt igyekeztek minden érintettet megnyugtatni, hogy lesz megoldás a problémákra.

„December 3-án egy kisebb számú eBay fiókot véletlenül felfüggesztettek. A problémát azóta sikeresen megoldottuk és minden olyan felhasználót értesítettünk, akinek intézkednie kell ebben az esetben. Sajnáljuk, ha ez aggodalmat okozott” - mondta Trina Somera, az eBay szóvivője.

Ami érdekes ezzel kapcsolatban, hogy bár a hibát nem tagadta le a vállalat, azt nem árulták el eddig, mi okozta az üzemzavart, tovább azt sem, hány embert érintettek az események.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram