2021.03.03.admin-fazis

Végre megjelent a Huawei új, összecsukható telefonja, a Mate X2!

A Huawei harmadik generációs összecsukható telefonjáról már minden információt tudunk, hiszen február 22-én mutatták be Kínában. A bemutató angol felirattal volt ellátva, ebből arra következtethetünk, hogy a Huawei az egész világnak prezentált a telefonról.

Miért különleges a Mate X2?

A Mate X2 egy könyv stílusú összecsukható telefon, tehát képes átlagos okostelefonból egy tablethez hasonló készülékké alakulni. Az elődök, név szerint a Mate X és a Mate Xs szintén kihajtható készülékek, viszont az új Mate X2 merőben más.  A Huawei legnagyobb fejlesztése az, hogy míg a korábbi telefonok kijelzője kívül volt, a Mate X2 kijelzője belül helyezkedik el.

A készülék nagyon különleges megjelenéssel és tudással rendelkezik. A célpiac bizonyára a tehetősebb réteg: ez a mobil azoknak készült, akik ki szeretnének kitűnni a szürke tömegből. Nyilvánvalóan ezt az ára is egyértelműen tükrözi, hiszen jelenleg körülbelül 2780 USD-ért kapható.

A csepp alakú kialakítás ráncmentes képernyőt eredményez

Maga a készülék egyéként még a nagyobb kamerasziget ellenére sem tűnik vastagnak. A telefon az egyik végén 4,4 mm vastag, a másikon pedig 8,2 mm. Kialakítását tekintve, ezek a méretek ék alakot eredményeznek az egyik oldalon, ezzel pedig tökéletes, hézagmentes záródást érnek el.

A telefonnak hihetetlen pontossággal alkották meg a súlyelosztását. Használat közben a kezünkben tartva mindkét méretben kényelmes, a súlypontnak köszönhetően nem esik ki a kezünkből.

A kijelző igazi csoda

A kijelző a belső képernyőn 8 hüvelyk, a külsőn pedig 6,45 hüvelyk nagyságú. Az OLED képernyő, 90 Hz-es frissítési frekvenciával bír és 16,7 millió színt képes megjeleníteni, 2480x2200 képpontos felbontással, így a szemünket is elkényezteti a rajta megjelenő látvány.

Az biztos, hogy a számok is bizonyítják a telefon kvalitásait, hiszen fantasztikus méretben, színekkel és felbontással élvezhetjük kedvenc tartalmainkat. Legye szó akár szelfigyűjteményről, vlogokról vagy akár közösségi média applikációk megjelenítéséről.

Mit tud a processzor?

A nyolc magos processzor HUAWEI Kirin 9000 néven fut, míg a GPU a 24 magos Mali-G78 nevet viseli.  Ez a kombináció szupergyors feldolgozási sebességet és optimalizált akkumulátor használatot jelent.

Az Android 10 alapján, EMIU 11.0 operációs rendszer fut rajta és 8 GB RAM-mal, emellett 256 vagy 512 GB belső memóriával rendelkezik. Viszont számoljunk azzal, hogy a memóriából a már automatikusan telepített alkalmazások elfoglalnak pár GB-ot, így nem tudunk a teljes tárhellyel kalkulálni.

A fő tömbben 4, a külső kijelzőn pedig 2 szelfi kamera van

A kamera szintén nívós adatokkal rendelkezik, hiszen a Mate X2 kapásból 6 kamerát tartalmaz. A fő snapper egy 50 megapixeles elsődleges, illetve 10 megapixeles periszkóp objektívet,12 megapixeles teleobjektívet és egy 16 megapixeles ultraszéles látószögű kamerát tartalmaz.

Ezeket a kamerákat láthattuk már az előző HUAWEI telefonokban, éppen ezért biztosak lehetünk a kitűnő fotóminőségben. A két elülső kamera egy 8 és 16 megapixeles széles látószögű kamerát tartalmaz, ami nagyban megkönnyíti a csoportos szelfik készítését is.

A Mate X2 igazán nagyvonalú csomagban érkezik

A telefon 4500 mAh-s akkumulátor kapacitással bír és 55W-os gyorstöltővel érkezik. Egyébként említésre méltó a csomag felszereltsége is, hiszen rengeteg extrát tartalmaz. Jó hír például, hogy a telefon mindkét kijelzője már alapból előre felhelyezett védőfóliával rendelkezik, ami óriási pozitívum a gyártó részéről.

Emellett kapunk hozzá egy 66W-os gyorstöltőt, amit laptop töltéséhez is használhatunk attól függetlenül, hogy a telefon csupán 55W-os teljesítménnyel tud tölteni.  USB-C kábelt és USB-C fülhallgatót is mellékelnek, de ez még nem minden. A doboz ugyanis a fentieken kívül egy bőr védőtokot is tartalmaz és egy beépített rugós állvány teszi lehetőévé, hogy akár nyitott, akár csukott állapotban is megtámassza a telefont, ha filmezni szeretnénk rajta.

Egy biztos, a Huawei megint kitett magáért. Reméljük, hogy Kínában az összecsukható telefonokra optimalizált alkalmazásokat hamarosan Európában is elérhetővé teszik és nem fog problémát jelenteni a telefonok széleskörű értékesítésében.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram