2022.04.05.TomiSpark

Végre a Twitteren is megjelenik a szerkesztés gomb

Valósággá válik az a funkció, melyet már jó ideje követelnek a felhasználók. A bejegyzések hamarosan már a közzétételük után is szerkeszthetővé válnak.

Noha Magyarországon soha nem tudta igazán megvetni a lábát a Twitter, külföldön továbbra is a mindennapok része maradt, a felhasználók pedig rengeteg tartalmat generálnak a népszerű közösségi oldalon. A fejlesztéseket tekintve az utóbbi években látszott, hogy a vállalatnál próbálnak figyelni a visszajelzésekre, így például néhány éve egy igazán meghatározó módosítás volt, amikor megemelték a karakterlimitet a korábbi 140-ről 280-ra.

Most egy másik problémát igyekeznek orvosolni, ami a szerkesztéseket illeti. Gépelési hibákat ugyanis sokan ejtenek, a figyelmetlenséggel azonban annyi a gond, hogy a bejegyzések közzététele után már nem tudunk módosítást eszközölni, csak törölni és újrakezdeni a folyamatot. Erről már számtalan mém is született a Twitteren, ám a The Verge hírei szerint a jövőben ez is megoldódik.

„A szerkesztés már évek óta a Twitter legkeresettebb funkciója, de olyan dolgok nélkül, mint az időkorlátok, az ellenőrzések és a szerkesztett tartalmak átláthatósága, az egész visszaélhető lenne a nyilvános beszélgetés felvételének megváltoztatására. A nyilvános beszélgetés integritásának védelme volt a legfőbb prioritásunk, amikor ennek a munkának neki kezdtünk” - mondta Jay Sullivan a a vállalat fogyasztói termékekért felelős alelnöke.

A rövid üzenetekre szakosodott oldalnál nem ez volt mostanában az egyetlen érdekesség. A napokban a Tesla vezérigazgatója, Elon Musk 9,2 százalékos részesedést vásárolt, sokan pedig ennek tudják be a szerkesztés gomb megjelenését, mivel Musk előszeretettel használta már korábban is a Twittert. Az amerikai vállalkozó egyébként nemrégiben egy szavazást is indított erről a témáról, ahol a válaszadók 73,4 százaléka támogatta a szerkesztés lehetőségének megjelenését.

Az új funkcióról szóló bejelentéssel viszont nem a legjobban időzítettek, mivel a Twitter hivatalos fiókja pont április 1-én írt arról, hogy elkezdtek dolgozni a szerkesztő gombbon, így később kénytelenek voltak újból megerősíteni, hogy hivatalos információkról volt szó. Kedden ehhez azt is hozzátették, hogy a tesztelési időszak a következő hónapokban megy majd végbe.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram