2022.06.22.TomiSpark

Véget ér egy korszak: Eladják a Citromailt

Az egyik legnépszerűbb levelezőrendszer volt Magyarországon, mára kissé talán feledésbe merült, most pedig új tulajdonosa lesz. A jópofa email szolgáltatást egy norvég vállalat veszi meg.

A Freemail után a Citromail volt a második legnépszerűbb email-rendszer itthon, melyet még 2004-ben alapítottak. Ingyenes szolgáltatásként indult, és máig az maradt, viszont a nemzetközi cégek térnyerésével már eléggé háttérbe szorult a brand.

Ettől függetlenül mai napig sokaknak van Citromailes címe, így ebből a szempontból is érdekes lesz az, amit a Média1 szúrt ki a napokban, vagyis, hogy eladják a levelezőt. Jelenleg a Central Médiacsoporthoz tartozik, ám a mostani tulajdonos túlad rajta, így hamarosan a norvég Fjordmail International birtokába kerül.

A vállalat alapvetően több főként skandináv eredetű webmail-rendszert és híroldalt üzemeltet, a Citromail átvétele pedig az első lépésük lehet a további terjeszkedéseket illetően. Mivel ezáltal a felhasználók adatai is hozzájuk kerülnek, így mindenkinek lehetősége van ahhoz, hogy még időben töröljék azokat.

Az Európai Unió adatvédelmi rendeletének értelmében, minden egyes felhasználót megilleti a tiltakozás lehetősége. Amennyiben élni szeretne ezzel valaki, akkor ezt az adatvedelem@centralmediacsoport.hu címen jelezhetik, ami után törlik az illető regisztrációját, ha ennek nincs valamilyen más akadálya.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram