2023.04.17.TomiSpark

Van értelme a négyzet alakú kerekeknek?

Bármilyen meglepő, de van! A The Q csatornája már eddig is sok őrültséget hozott össze, az alábbi videóban viszont készítettek egy kerékpárt, ami négyzetes kerekeket kapott. A kialakítás elképesztően szokatlan, mégis meglepően hasznos.

Ha valaki azt mondja, kockaszerű bringát kell gyártani, arra biztosan furán tekintettünk volna, ám a fentebb látható felvételek tökéletesen bebizonyítják, hogy az ötlet abszolút nem elvetendő. A The Q nevű Youtube-csatorna házigazdái ugyanis újragondolták a négyzet alakú gumikat és egy egészen élhető variánst gyártottak le.

A bicikli kényelmesen használható a videó tanulsága szerint, mivel a kerekek teljesen merevek maradnak, önmagukban nem gurulnak, helyette a lánctalpas járművekhez hasonló működési elvet látunk. A négyszögeket ugyanis négy kerékpárlánccal párosították, ezáltal egy folyamatos futófelületet létrehozva, amelyen a gumik folyamatosan körbejárják a kerekeket.

Hogy ez terepen mennyire lenne működőképes, az egyelőre kétséges, viszont látszólag városban gond nélkül alkalmazható, de ellene szól, hogy ez csak egy elképesztő projekt végeredménye, tömeggyártásban tehát ne keressük, maximum a videó alapján tudjuk megcsinálni házilag.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram