2022.08.04.TomiSpark

Változásokon esett át a Gmail kezelőfelülete

Akik napi szinten használják a Google szolgáltatását, azok már valószínűleg észrevették, hogy a mobilos, valamint az asztali verzióban is megváltozott az eddigi dizájn. A legtöbb embernek automatikusan megjelent az új nézet, de manuálisan is át lehet állni a friss verzióra.

Felfrissült kinézetet kapott a Gmail, erre pedig számítani lehetett, miután a Google már februárban jelezte, hogy minden felhasználó számára elérhetővé teszi az újdonságot még az idei esztendőben. Erre egészen július végéig kellett várni, amikor a többségnél az Androidos okostelefonokon szinte azonnal frissült a rendszer, de kicsivel később a webes változatban is tapasztalható volt az átállás.

A kapott külső gyakorlatilag teljesen olyan lett, amit az év elején prezentáltak a felhasználók számára, de akinek esetleg ez nem nyerné el a tetszését, annak hagytak egy kiskaput, így a régi nézetre is visszaválthatunk, igaz nem tudni, ez meddig lesz elérhető.

Az újítás lényege, hogy más lett a színséma, a nagy fehérség helyett már inkább a szürkés szín dominál, a baloldali panelt pedig ketté bontották. Korábban egy darabbal találkozhattunk, amiből elérhettük a Beérkezett üzeneteket, a csillagozottakat, vagy hasonlókat, most azonban a Google egy másik oldalsó részt is megjelenített, amiben azonnali hozzáférést biztosít a Mail, Chat, Spaces és Meet appokhoz.

A gyorsbeállítások menüben azt is kiválaszthatjuk, hogy milyen alkalmazások szerepeljenek a bal oldali sávon, a vállalat pedig úgy véli, ezek a frissítések praktikusabbá és kényelmesebbé teszik a Gmail felületét.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram