2023.04.11.TomiSpark

Valószínűleg elkészült a világ legmagasabb Nintendo játéka

A cég segítségével jött létre a Donkey Kong óriás változata, amit a New York-ban található Strong National Museum of Play fog bemutatni idén a látogatóknak. A durván hat méter magas játékszekrény vélhetőleg világrekordot dönt.

Az Egyesült Államokban található intézményt a világ legnagyobb játékmúzeumaként tartják számon, ami annak is köszönhető, hogy igazi klasszikusokat állítanak ki, továbbá minden évben beválasztanak 4-6 olyan címet a halhatatlanok csarnokába, ami arra érdemes, mivel maradandót alkotott történelme során.

Most egy egészen különleges vállalkozásba fogtak a Nintendo segítségével, hiszen elkészítették a Shigeru Miyamoto által létrehozott Donkey Kong hihetetlenül magas verzióját. A játék 1981-ben jelent meg először, 2023-ban viszont azt is ki lehet majd próbálni, milyen egy 20 láb magas, vagyis durván 6 méteres konzolon játszani.

Az alkotók ugyanis nem egy szimpla múzeumi tárgyat akartak elkészíteni, hanem egy olyat, ami valójában is működik. Erről az Engadget számolt be, ahol arra is emlékeztettek mindenkit, hogy a Donkey Kong volt az első szereplése egy bizonyos olasz vízvezeték szerelőnek, vagyis annak a kis hősnek, akit ma mindenki Super Marióként emleget, igaz akkor még Jumpman néven futott.

A lenyűgözően nagy játékot június 30-án teljesen felállítják és onnantól kezdve a látogatóké a terep. Persze a kezelőfelület normál magasságban van, így nem kell létrát mászni a joystick és a gombok eléréséhez.

Valószínűleg egyébként ez lesz a világ legnagyobb ilyesfajta alkotása, mivel a Guinness világrekordot jelenleg a bő 16 láb magas Tetris szekrény tartja.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram