2024.04.22.TomiSpark

Valósághűbb lesz a Google navigációja

A Google Maps sokaknak jelent nagy segítséget a mindennapok során, főként az utcaképes nézettel, mivel így sokkal könnyebb megtalálni bizonyos helyeket és címeket, már amennyiben a felvételek is elég frissek. Mostantól kezdve viszont még élethűbb lesz az egész, mert jön az 3D-s nézet az épületeket illetően.

Komoly előrelépést jelenthet a Google navigációs alkalmazásában a cég legújabb fejlesztése, ami egyelőre a béta verzióban tesztelhető. A tervek szerint a jövőben a felhasználóknak lehetőségük lesz arra, hogy az appot 3D-s épületekkel gazdagítsák. Az Android Police szerint ez nagy segítséget jelenthet majd a tájékozódásban akár a járművezetőknek is.

Fotó: Android Police

A portál cikke alapján az AssembleDebug nevű X (korábban Twitter) profilon is rávilágítottak az újdonság érkezésére nemrégiben, a Google Maps 124-es verziójában pedig már alapértelmezettként jelent meg a funkció. Ezt azok is kipróbálhatják, akik esetleg nem részesei a bétának, mégpedig ide kattintva az APKMirror által. A telepítés után a Beállítások menüben, a Térkép megjelenítése opció alatt tűnik fel a 3D-s épületek megtekintésének lehetősége, amelyet itt kapcsolhatunk be, ha nem lenne automatikusan aktiválódva.

Arra is van persze lehetőség, hogy a bétát hagyományos módon próbáljuk ki, ehhez a Google Play Áruházban található link segítségével kell regisztrálni, jóváhagyni, hogy tesztelők akarunk lenni, így már hozzáférhetünk a béta alkalmazáshoz, de a lehetőség nem biztos, hogy azonnal felugrik. Utóbbi miatt érdemes türelmesnek maradni.

Fotó: AssembleDebug - X

A Google tehát komolyan dolgozik ezen a háttérben, de arról még nem számoltak be, mikor érkezhet meg hivatalosan is a funkció.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram