2022.09.28.TomiSpark

Vadonatúj funkciókkal bővülnek a Google szolgáltatásai

Hivatalosan is bejelentett néhány újítást a keresőóriás. Van ami csak simán hasznos, de akad közöttük olyan megoldás, ami igazán lenyűgözőre sikerült.

Azt már a májusi fejlesztői konferencia után tudni lehetett, hogy érkezik immersive view, de ezen kívül is fény derült néhány friss funkcióra a Google felől. Az Engadget beszámolója szerint ilyen például a Mapsben elérhető hangulat ellenőrzés, ami hamarosan globálisan is megjelenhet majd.

Ennek lényege, hogy egy nyaralás vagy költözés során pontosabb képet adjon a felhasználók számára egy környékről. A technológia a mesterséges intelligencia és a Google Maps tájképhez való közösségi hozzájárulások, például fotók és vélemények keverékére támaszkodik. Ha minden jól megy, a funkció magával a környékkel szinkronban fog fejlődni, így könnyen és gyorsan megtudhatjuk, mit érdemes megnézni, és milyen újdonságok vannak egy adott helyen.

Fotó: Google

Szintén a Mapsben érhető el az Immersive View, vagyis a Lebilincselő Nézetet, melynek hála légi felvételeken keresztül fedezhetünk fel nagyvárosokat. Ezeket ráadásul különböző napszakokban és időjárási körülmények között nézhetjük meg, ezen a héten pedig 250 fölé bővült a megtekinthető nevezetességek száma. Ide tartozik még egyébként az Élő Nézet is, ami az AR segítségével igazít útba minket séta közben, különféle útmutatások által. Utóbbi akkor lehet talán a leghasznosabb, ha egy elég zsúfolt beltérben vagyunk, így tehát egy repülőtéren, vagy egy nagyobb bevásárlóközpontban.

Frissülnek a keresések is, miután a Google mostantól nagyobb hangsúlyt fektet majd a videókra is. Ha például rákeresünk egy városra, akkor láthatók lesznek a nevezetességek fotói, az oda vezető útvonalak, az aktuális időjárás és az utazóknak szóló tippek, de ezen hasznos infók mellett mostantól olyan alkotók videói is megjelenhetnek, akik már jártak az adott városban.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram